Säsongsbästa av VH mot serieledarna

Ett lysande målvaktsspel av Alexander Johansson och ett äldre garde som klev fram när det gällde som mest. Det låg bakom Vimmerby Hockeys viktiga trepoängare mot serieledande Nittorp, 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). - Vi gör utan tvekan säsongens bästa match under 60 minuter, säger en mycket nöjd coach i Thomas Johannesson.

Ishockey2010-01-11 07:34

Vimmerby, med ett närmast makalöst hemmafacit i ryggen (tio segrar på tolv försök), var i behov av två poäng mot serieledarna Nittorp för att hänga med i toppen.
Och visst blev det seger.
VH visade direkt att inställningen var på topp och körde mer eller mindre över gästerna i första perioden. 2-0 och med en förkrossande skottstatistik som visade hela 13-1 (!) i hemmafavör.

Effektivt powerplay
- Vi var helt överlägsna i första, säger matchcoachen Thomas Johannesson, och får delvis medhåll av gästernas dito Reine Söderlind.
- De var lite hetare än oss i början, sen tycker jag att vi jobbar oss in i matchen och förtjänar en poäng. Men det är tufft och små marginaler, vi hade inte riktigt flytet i kväll, suckar Söderlind.
Det var poängkungen Eric Johansson som öppnade målskyttet efter drygt halva perioden, då VH fick chansen i spel fem mot tre.
Sex minuter senare ökade Andreas Schultz på till 2-0 från sin backposition, också det i powerplay.
- Vi får med oss ett antal numerära överlägen i första, men det slår tillbaka lite mot oss under senare delen av matchen, säger Niclas Oskarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!