Vimmerbys galna siffror

Seriefinalen och heta länsderbyt mot Kalmar är bara några timmar bort. Ett Vimmerby i superform har imponerat stort så här långt – inte minst då i specialteams. De är bäst av alla de 40 lagen i Hockeyettan.

Vimmerby har ett galet högt facit i powerplay så här långt.

Vimmerby har ett galet högt facit i powerplay så här långt.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-10-31 14:41

Om vi bortser från "pappersförlusten" mot Karlskrona, har Vimmerby Hockey inte förlorat en enda match efter full tid i den tuffa södra serien. Vi får se om den sviten hålls vid liv efter toppmötet mot Kalmar, som inviger sin fina och påkostade arena. 

Hur som helst, VH har visat upp en enorm stabilitet i spelet så här långt och de kan tryggt luta sig emot styrkan i både numerära överlägen och underlägen. 

Faktum är att VH har bäst snitt av alla 40 lag i Hockeyettan i powerplay. De har en procent på häpnadsväckande 39.13 procent gjorda mål med en man spelare mer på isen. Det är skyhögt. 

Även i boxplay ligger Vimmerby Hockey med i toppen på listan. Det är bara två lag i den östra serien, Strömsbro och Vallentuna, som har ett bättre snitt. Vimmerby har 90.91 procent i boxplay och är svårforcerat med spelare på utvisningsbänken. 

En annan intressant detalj är att på hittills (innan matchen mot Kalmar) 24 spelade perioder, har VH bara förlorat två (!). Mittperioden mot Mörrum och andraperioden mot KRIF. 

Vi liverapporterar mötet mellan Kalmar och Vimmerby, som startar 17.00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!