Sebastian redo för grym fight

Det heter att anfall är bästa försvar. Det må så vara, men det gäller att jobba stenhårt i defensiven också. Det gör Vimmerby Hockey. - Vår backchecking har fungerat jäkligt bra, säger hårde Sebastian Nilsson inför toppmatchen hemma mot Vita Hästen.

Hårdingen Sebastian Nilsson är en riktig tuffing och har blivit en publikfavorit för många VH-anhängare. Nu är han laddad inför mötet mot Vita Hästen.

Hårdingen Sebastian Nilsson är en riktig tuffing och har blivit en publikfavorit för många VH-anhängare. Nu är han laddad inför mötet mot Vita Hästen.

Foto:

Ishockey2013-10-18 22:22


Motståndarlagens skräck?
- Hehe, det vet jag inte, men det har blivit några smällar och kanske är det några som är lite rädda, säger Sebastian Nilsson.
20-åringen har en spelstil som uppskattas, inte minst av hemmapubliken. Han är Vimmerbys mästare när det gäller att tacklas.

Schysta tacklingar
- Jag är ingen spelare som ska göra en massa poäng, utan min roll är att bana vägen för de andra. Då blir det en hel del tacklingar.
Är det kul?
- Absolut, men jag vill dela ut schysta tacklingar. Jag vill inte hålla på med fula armbågar och slag i ryggen och sånt där. Jag har hört att det visst var någon som tyckte att jag var Sveriges fulaste division ett-spelare. Det förstår jag inte alls. Jag försöker aldrig skada någon, aldrig.
En sak står helt klart. Det är inte lätt att stå emot när Sebastian Nilsson, med ett förflutet i både Växjö Lakers och Modo Hockey, sätter in en tackling med sina drygt 100 kilo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!