Seger det enda som räknas

Alla minns solo-målet i höstas. Ikväll hoppas backen Emil Vahlberg att Vimmerby Hockey sänker Skövde IK för fjärde gången den här säsongen. - Det är bara vinster som räknas nu, säger Emil Wahlberg.

Ishockey2012-01-18 07:31

Åsedasonen Emil Wahlberg är centern som skolades om till back under sin säsong med Troja/Ljungbys juniorlag.
I Vimmerby Hockey har han gjort en stark debutsäsong, och blivit en av nyckelspelarna i de bakre leden.

Solo-mål i höstas
Wahlberg inledde säsong på try-out, men visade tidigt att han skulle ta en ordinarie plats. Resultatet blev ett kontrakt över 2+1 år.
- Allt är toppen. Jag trivs kanon i Vimmerby. Det är på den här nivån jag vill spela, säger Emil Wahlberg.
Skövde hemma i höstas var en av Vahlbergs första division ett-matcher. Men han visade total respektlöshet, när han på egen hand fintade sig igenom Skövde-försvaret och satte 1-1 i nättaket.
- Det var ett härligt mål. Jag har ju spelat center innan, och får jag chansen så kan det bli så ibland, säger Emil Wahlberg.
Emil har inget emot en repris i kvällens match - där han tycker det är dags för första VH-segern i allettan.
- Det är dags nu. Kan vi göra en lika bra kämpainsats som vi gjorde mot Kallinge har vi stora chanser, säger han.
VH har fått en tuff inledning på allettan - med bara en poäng på fem matcher.
- Tyvärr har vi gjort lite misstag, och vi har blivit väldigt hårt straffade då. Alla lag i den här serien är väldigt effektiva på att sätta sina chanser, säger Emil Wahlberg.
Emil Wahlberg tror att VH fortfarande har alla chanser att blanda sig i striden kring play-off-strecket - även om det känns avlägset just nu.
- Vi har inte gett upp på något sett, och jag tycker inte vi känns mätta på framgång efter den fina höstsäsongen. Allt kan fortfarande hända. Med trepoängssystemet kan det gå snabbt, säger Emil Wahlberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!