Seger för Björklöven efter första förlusten

Björklöven kom tillbaka snabbt i hockeyallsvenskan efter säsongen första förlust. 5–1 mot tabelljumbon Väsby innebar elfte segern på tolv matcher.

Björklöven är tillbaka som vinnare i hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Ishockey2020-11-06 21:40

I söndags kom säsongens första förlust, 1–4 mot Södertälje, men Björklöven kom snabbt tillbaka i vinnarspåret igen och drygar dessutom ut ledningen i serien från två till tre poäng före Timrå.

Timrå fick bara två poäng efter att ha slagit Karlskoga med 5–4 efter straffar.

Med ett övertag med 39–17 i skottstatistiken var Björklövens seger borta mot Väsby aldrig i fara.

Tränaren Hans Wallson var nöjd efter matchen.

– Det är viktigt att vi inte hamnar i en negativ spiral, så det är ett styrkebesked för gruppen att vi inte tar en till förlust, säger han till C More.

Tyler Vesel gjorde 1–0 efter 8.25 av den första perioden och låg bakom 2–0-målet tio minuter senare med en framspelning till Axel Ottosson i numerärt överläge.

Men Björklöven tappade lite fart i mittenperioden som blev mållös och det var inte förrän i den tredje perioden som Umeålaget satte punkt genom tre snabba mål.

– Vi får kontroll på dem i sista perioden och får utdelning och vinner välförtjänt, säger Wallson.