Seger för Finland – efter mardrömsstart

Finland fick en mardrömsstart i VM-mötet med Frankrike: 0–1 redan efter 1.04 minuter.

Sakari Manninen säkrade Finlands seger mot Frankrike med målet i tom bur. Arkivbild.

Ishockey2023-05-17 21:52

Trots målvakten Emil Larmis tavla på Florian Chakiachvilis lösa skott från sarghörnet, vände hemmanationen till seger med 5–3.

Men det var jämnt in i det sista.

Det var först när Sakari Manninen satte 5–3 i tom bur med 1.02 kvar att spela som Finland säkrade segern.

Finland har startat ishockey-VM med vinster mot Tyskland och Frankrike, förluster mot Tre Kronor, efter straffar, och USA.

I Kanadas 5–1-seger mot Kazakstan, i grupp B, stod Lawson Crouse för två av målen när fullpoängaren i princip säkrades under matchens första 20 minuter.

25-åringen, som spelar för NHL-laget Arizona, satte 2–0 och 3–0 i perioden som Kanada vann med hela 4–1.