Seger för VH – nu väntar rysare: "Sjätte gången gillt"

Vimmerby Hockey vände och vann mot Hudiksvall. Nu väntar en riktig rysare borta mot Kristianstad. "Sjätte gången gillt", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård efter lördagens 3–2-seger.

Anton Carlsson firar sitt kvitteringsmål. I samband med målet blev han av med klubban.

Anton Carlsson firar sitt kvitteringsmål. I samband med målet blev han av med klubban.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-04-13 20:15

Men det var gästande Hudiksvall som inledde målskyttet efter drygt åtta minuter. Kort därefter fick hemmalaget in en puck via Pelle Ström. Trots detta gick VH in i första pausvilan med underläge, då 1–2 kom med några minuter kvar av perioden.

– I den första perioden är "Hudik" bättre, vi fastnar i deras forecheck vid flera tillfällen, säger Sylvegård. 

Andra akten bjöd på en hel del. Inte minst två mål, båda från VH-klubbor. Anton Carlsson sköt in kvitteringen efter 27:47. Inte långt senare fick VH chansen i numerärt överläge. Det förvaltade gulsvart väl. En fin passning från just Carlsson hittade fram till Hugo Ollila som sköt in 3–2-målet från vänsterkanten. 

undefined
Hampus Sylvegård är överlag nöjd med VH:s insats mot Hudiksvall.

Det skulle visa sig bli segermålet eftersom tredje perioden slutade mållöst.

– Vi är mer påkopplade i andra. På gott och ont ger vi tillbaka lite smällar, och visar karaktär. Vi vänder matchen med ett powerplay, vilket vi eftersökt. 

– I tredje perioden är vi kanske lite mer passiva och har störst fokus på defensiven. Men det blir oftast så när man kommer in med en ledning inför sista. Jag tycker däremot inte de skapar så mycket. Vi är tajta och håller dem på utsidan och "äger" mitten av isen, menar Sylvegård.

Nu väntar en riktigt spännande match mot Kristianstad, som VH inte lyckats besegra på fem försök denna säsong. 

– De har en fördel med sitt försprång, men det är dags för revansch. Det är sjätte matchen mot Kristianstad, så det får bli sjätte gången gillt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!