Seger och playoff är nära för formstarkt Vimmerby

Etta: Kallinge. Tvåa: Vimmerby. VH är i toppslag och har näst bäst form av alla lag i serien i de fem senaste matcherna. – Vi har bra go i gruppen och självförtroendet är på topp, säger Eric Karlsson inför hemmamötet mot Borlänge.

Borlänge vann senast lagen möttes, men VH är formstarkt och får ses som knapp favorit i kvällens möte. Vimmerby dras dock fortfarande med en hel del skador och sjukdomar, bland annat missar Oskar Carlsson (till vänster) matchen.

Borlänge vann senast lagen möttes, men VH är formstarkt och får ses som knapp favorit i kvällens möte. Vimmerby dras dock fortfarande med en hel del skador och sjukdomar, bland annat missar Oskar Carlsson (till vänster) matchen.

Foto:

Ishockey2017-02-08 08:10

Som ni vet har läget ljusnat betydligt för Vimmerby de senaste veckorna. Laget har bara en ”plump” i protokollet i de fem senaste kamperna - och förlusten kom mot serieledande Troja/Ljungby.

I kväll väntar en ny viktig match för ”Tigrarna”, när Borlänge, solklar vinnare av division ett västra, kommer på besök. 

Även Dala-laget har en formkurva som pekar i rätt riktning. 

Tränaren Jeff Jakobs vet varför:

– Efter grundserien var vi inte vana vid att förlora. När vi väl gjorde det i början av Allettan, så satte det sig i huvudet på spelarna och det spreds en viss oro i gruppen.

– Senaste tiden har vi jobbat mycket med att för söka stärka självförtroendet igen och det har gått bra. Det kan vara nyttigt att vrida och vända på saker och ting. Jag tror att vi som lag kan gynnas av detta, både den här säsongen och nästa.  
Med tanke på förra säsongen och spelet i höstas, sågs Borlänge som den kanske främsta utmanaren att kunna hota Troja och Kristianstad i Allettan södra.

Efter tolv omgångar kan vi konstera att utfallet så här långt inte alls är vad många trodde och hade förväntat sig. 
Jeff Jakobs tycker trots en beskedlig åttondeplats att man inte ska vara alltför missnöjd med Borlänges prestationer.
– Visst har vi blandat och gett, men det känns som att vi har fått ordning på grejorna igen. Vårt mål har hela tiden varit att ta oss till playoff. Och där är vi idag. 

I mötet i Borlänge ishall för en månad sedan blev det hemmavinst med 4-2, sedan laget avgjort  i slutskedet av matchen. 
Vad minns du från den matchen?
– Det var en svängig match som kunde ha slutet lite hur som helst. 
Vad är dina intryck av Vimmerby?
– Ett lag med många individuellt skickliga spelare. Jag vet av egen erfarenhet som spelare (Vita Hästen) att det alltid är tufft att komma till Vimmerby och spela. 

VH-tränaren Eric Karlsson (lilla bilden) är förhoppningsfull inför matchen:
– Vi har haft och har fortfarande många skadade och sjuka i truppen.  Jag hoppas att ”epidemin” snart är över. Jag är stolt att grabbarna visar sådan karaktär och bara kör på. 

Han räknar med att VH ska föra spelet ikväll.
– Borlänge är ett svårspelat lag - och man kan jämföra deras spelsätt med hur vi spelade förra säsongen, med stark defensiv och kompakta i försvarszon. 
– Det gäller att vi är noggranna vid linjerna och inte tappar puck i fel lägen. Det här är en sexpoängsmatch och vi blickar uppåt i tabellen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!