Vimmerby ångar på i toppen: "Vinner säkert"

Vimmerby Hockey visar med eftertryck att de vill ta hem vårserien och ta sig till slutspel. På fredagen kom femte raka segern efter 6–2 hemma mot Mörrum. "Vi gör en bättre insats jämfört med Tyringe senast och vinner säkert", summerade VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Pelle Ström klappas om av lagkamraterna efter att ha gjort sitt första mål för säsongen för VH.

Pelle Ström klappas om av lagkamraterna efter att ha gjort sitt första mål för säsongen för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-13 22:38

Vimmerby kom med fyra raka segrar och rejält med råg i ryggen. Dessutom mot ett Mörrum som de avfärdade med 10–2 i senaste mötet. Favoritskapet vilade tungt på VH, men vissa frågetecken skapades när Mörrum tog ledningen.

– Vi drog på oss en utvisning och Mörrum är starka i power play och det kostade, sa Sylvegård som ändå fick se sitt lag reagera på ett imponerande vis.

På en minut och åtta sekunder vände nämligen hemmalaget på steken med tre mål.

– Vi är grymt effektiva där och kunde ha fått med oss något mål till med tanke på hur mycket chanser vi skapar.

undefined
Balinth Horvath gjorde viktiga 2-1 när VH vände ett tidigt underläge mot Mörrum.

Utdelningen kom retroaktivt i andra perioden. Fjärdekedjan visade framfötterna då. Olle Söderlund ökade på till 4–1 och 28 sekunder senare var han med och spelade fram till Hugo Lindman Gustafsson 5–1.

– Det är extra kul att både killarna i fjärdekedjan får utdelning. De jobbar alltid hårt och är värda att få lite nätkänning också.

Mörrum reducerade sedan till 5–2 efter en snabb spelvändning. Närmare än så kom de aldrig.

– Vi var lite svajiga där i andra perioden. I tredje har vi det under kontroll och som helhet var den här insatsen bättre än mot Tyringe senast. Vi bjuder inte på lika mycket den här gången.

Vh vann till slut med 6–2 och tog sin femte raka seger. De leder serien med två poäng före Linden. Huddinge, Borås och KRIF jagar ytterligare två poäng bakom.

– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge, men det går inte att titta på tabellen nu utan vi ska fokusera på våra prestationer.

Vilka spelare utmärkte sig mest ikväll?

– Jag tycker att hela laget sliter och gör sitt jobb. De som sticker ut är Adam Bäckstrand som är inblandad i mycket framåt för oss. Sedan var det kul att se Pelle Ström göra sitt första mål för säsongen och dessutom två assist. Det var på tiden, sa Sylvegård med ett leende.

Målen:

0–1 (6.51) Marcus Paulsson, 1–1 (8.25) David Thomson (Adam Bäckstrand, Isac Andersson), 2–1 (9.16) Balinth Horvath (David Thomson, Adam Bäckstrand), 3–1 (9.33) Pelle Ström (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), 4–1 (27.32) Olle Söderlund (Pelle Ström, Jacob Isaksson), 5–1 (28.00) Hugo Lindman Gustafsson (Olle Söderlund), 5–2 (32.39) Martin Fridén, 6–2 (58.25) Ludvig Vännström (Oscar Gustafsson, Pelle Ström).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!