VH går fram som en ångvält – tog elfte segern

Vimmerbys segertåg fortsätter. Mot Eskilstuna Linden kom elfte segern i vårserien. Det enda laget som nu kan hota VH från seriesegern tycks vara Kallinge. "En väldigt skön seger", säger Hampus Sylvegård efteråt.

Isac Andersson var en av många bra i VH.

Ishockey2023-02-05 19:05

Ni har sett följande rader tidigare. Ni får se det igen: Vimmerby fortsätter att övertyga. Stort.

Mot Eskilstuna Linden ställdes man på förhand inför en av vårseriens tuffaste uppgifter. Tabelltrean låg bara fem pinnar bakom serieledarna. Nu är gapet större...

Anfört av förstafemman fick Vimmerby en bra start, då formstarke Anton Carlsson slog pucken i öppen kasse efter suveränt förarbete av främst Jakob Karlsson och Eddie Levin.

Kort senare åkte VH på ett matchstraff genom Charlie Björklund. Trots fem minuters powerplay lyckades inte hemmalaget näta.

– Att vi klarade det så pass bra gav oss både momentum och energi, menar Hampus Sylvegård.

Innan perioden var över var det dags för Carlsson/Karlsson igen. Den här gången i ombytta roller. Kaptenens avslut var av bästa märke och 0–2.

undefined
Superhet. Vimmerbys kapten Jakob Karlsson stod för fyra poäng i segermatchen mot Eskilstuna.

Ett Eskilstuna utan några av sina mest tongivande spelare med i matchen, skapade nerv då de reducerade i mittperioden. I tredje var det sedan inget större snack. Anton Carlsson pangade in 1–3 med ett mäktigt direktskott innan Isac Andersson punkterade matchen med att sprätta dit fyran i nättaket. Till slut blev det 2–5 efter nytt mål av Andersson.

VH-tränaren var nöjd:

– Vi tar många bra beslut i matchen och har mycket offensiv tid. Någonstans är det starkt att vi vinner. Jag tycker framför allt att vi gör det bra i tredje perioden, som vi kontrollerar på ett bra sätt.

Innan matchen ville du se snabbare spelvändningar från egen zon. Blev det så?

– Det var ett steg framåt, men det finns lite mer ändå att förbättra där. Vi spelade inte fast oss så mycket i egen zon, så ja...det var bra.

När fem omgångar återstår att spela har Vimmerby fyra poäng tillgodo på tvåan Kallinge och hela åtta poäng till trion Huddinge, Borås och Eskilstuna.

VH har onekligen satt sig i en mycket bra sits. Redan på onsdag kan den sitsen bli ännu bättre då Tyringe närmast kommer på besök till Vimmerby ishall. Detta samtidigt som Kallinge har en tuff bortamatch mot Borås.

E-tuna-VH: 2-5

Målen, VH: Första perioden: 0–1 (05.55) Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Eddie Levin), 0–2 (16.48) Jakob Karlsson (Anton Carlsson, William Alftberg). Tredje perioden: 1–3 (46.53) Anton Carlsson (Hugo Ollila, Jakob Karlsson), 1–4 (50.34) Isac Andersson (Jakob Karlsson, Adam Bäckstrand), 2–5 (59.00) Isac Andersson