Segersvit för Florida – två mål för Hörnqvist

Patric Hörnqvist gjorde två mål på Calgarys Jacob Markström när Florida tog fjärde raka segern i NHL-ishockeyn. Svensklaget Calgary besegrades med 6–2 i en tät och tuff match. –Det kändes verkligen som en slutspelsmatch, säger Hörnqvist.

Floridas Patric Hörnqvist gratuleras av lagkamraterna. Arkivbild.

Ishockey2022-01-05 06:56

En hel del svenskar stod för poängen när Florida tog emot Calgary. Samtliga Floridasvenskar på isen – Patric Hörnqvist, Lucas Carlsson och Gustav Forsling – var involverade i lagets målskytte.

På motståndarsidan gjorde flera av Calgarys många svenska spelare också avtryck i matchprotokollet.

Patric Hörnqvist inledde målskyttet i powerplay efter knappt sex minuter.

– Det känns såklart bra, jag har inte gjort så många mål som jag önskat den här säsongen. Förhoppningsvis lossnar det nu, säger Hörnqvist till Aftonbladet.

Florida kom tillbaka

Därefter fick Calgary greppet om matchen med två snabba mål, som bland annat spelades fram av Oliver Kylington och Mikael Backlund.

Men Florida kom igen och Gustav Forsling passade fram till kvitteringen 2–2 när klockan stod på 13 minuter i första perioden. Efter det var det Florida för hela slanten. Jacob Markström i Calgary-målet släppte in ytterligare fyra skott från hemmalaget – de två sista kom från Patric Hörnqvist och Lucas Carlsson i tredje perioden.

"Varenda spelare gav allt"

Det var en intensiv match, där Calgary dundrade på med hela 49 skott, jämfört med Floridas 45, men Sergej Bobrovskij briljerade i Florida-målet och gjorde otroliga 47 räddningar.

Florida har nu vunnit samtliga fyra matcher som laget har spelat sedan avbrottet i slutet av december, då fyra av lagets matcher ställdes in.

– Det kändes verkligen som en slutspelsmatch. Varenda spelare där ute gav allt. Men även om slutresultatet, 6–2, kanske inte speglar styrkeförhållandena tycker jag vi vann rättvist. Det var jämnt i första, sedan tog vi över med vår fart och med vår förmåga att rulla på alla formationer, säger Hörnqvist.

Första NHL-målet

Oskar Steen gjorde sitt första NHL-mål när Boston slog New Jersey med 5–3. I sin åttonde match för Boston slog han till med 2–1-målet i andra perioden. Pucken lade sig ovanpå målburen och den 23-årige svensken petade till pucken så den studsade ner i ryggen på målvakten Mackenzie Blackwoods och in i mål.

– Det var ett smart mål, säger tränaren Bruce Cassidy efter matchen.

– Steen är tyst. Han jobbar hårt, spelar på rätt sätt, går mot mål och avslutar sina tacklingar. För att vara en kille som inte är så stor spelar han modigt.

Steen, som mest spelat i AHL-klubben Providence sedan han lämnade Färjestad 2019, utsågs till en av matchens stjärnor.

Calgarys målvakt Jacob Markström släpper in den andra pucken från Floridas Patric Hörnqvist.