Segersviten bruten – Vimmerby föll hemma mot Nybro

Måndagkvällen bjöd på ett stekhett toppmöte i Allettan mellan Vimmerby Hockey och Nybro Vikings. Skulle det bli tionde raka segern för VH? Nej, Nybro var starkare och vann med 4–2.

Vimmerby och Nybro bjöd på en högintensiv match.

Ishockey2021-03-01 21:06

Det var gästande Nybro som inledde matchen hetast och hotade ett par gånger om – ändå var det Vimmerby som fick jubla först. Efter knappt sju minuter sköt Philip Rondahl från mittposition och Ludvig Vännström hittade nätet med en perfekt styrning.

Och bättre skulle det bli för hemmalaget. I den tolfte minuten snappade Jonas Nyman upp en lös puck efter att Robin Johansson i Nybros mål släppt en retur. Nyman kunde enkelt lägga in sitt fjärde mål i Allettan och VH:s andra för kvällen.

Nybro började den andra perioden minst lika bra som den första och fick utdelning omgående. Vikings tog sig fram genom en snabb spelvändning, sköt mot Rydén som räddade men på returen var Roope Elimäki först med klubban och tryckte in 2–1.

Bortalaget fick upp energin och farten och tog delvis över spelet. Kvitteringen var nära både en och två gånger, men dröjde till den 33:e minuten. Då hamnade pucken lite turligt mitt framför Markus Palmberg som kunde raka in den stenhårt bakom Tomas Rydén, som knappt hann reagera.

De båda lagen bjöd på en frejdig, högklassig hockey och visade varför man slåss om topplaceringarna i den södra Allettan. Nybros vassa offensiv tog till vara på minsta lilla misstag från VH:s försvar. Med en minut och 30 sekunder kvar av mellanakten kom just ett sådant misstag – och då smällde det. Sebastian Borg fick stå helt fri framför mål, ta emot pucken och skicka in 2–3. Vikings vändning var därmed fullbordad.

Det fortsatte att vara tufft – men schysst – i den tredje perioden. VH satte högre fart, checkade högre och hade bud på 3–3 ett antal gånger. Nybro fick mestadels inrikta sig på att skicka undan pucken och försöka kontra.

Med drygt en minut kvar att spela plockade VH ut målvakten, spelade 6 mot 5 och kom till ett par heta chanser. Istället för en kvittering snodde Nybro åt sig pucken och satte punkt för matchen med 2–4 i tom kasse.

Vimmerbys segersvit på nio raka segrar är därmed bruten.

VH–Nybro 2–4

Första perioden: 1–0 (06:53) Ludvig Vännström (Philip Rondahl, Christian Lindberg), 2–0 (11:16) Jonas Nyman (Anton Carlsson, Mattias Wigley).

Andra perioden: 2–1 (22:53) Roope Elimäki (Kalle Hult, Oliver Nilsson), 2–2 (32:56) Markus Palmberg (Robin Wengdahl, Simon Hansson), 2–3 (38:30) Sebastian Borg (Erik Lindström, Matej Galbavy).

Tredje perioden: 2–4 (59:43) Sebastian Borg.

Skotten: 28–19 (14–5, 8–9, 6–5).