Segertåget fortsätter – mot "spöket" Hammers

Halmstad Hammers, en skräckmotståndare? Nja, det är kanske att ta i, men Vimmerby har haft bekymmer med hallänningarna. Inte i söndags. VH vann nämligen toppmötet efter straffar (4–3) och tog ett stort kliv mot Allettan. "Vår prestation är inte tillräckligt bra, men vi vinner", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Måljubel. VH firar ett av målen mot Halmstad.

Måljubel. VH firar ett av målen mot Halmstad.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-11-26 19:08

Tätt, tufft och jämnt – trodde vi på förhand. Och visst blev det så. Vimmerby har haft många hårda duster med Halmstad de senaste åren. Ett Halmstad som nästan alltid överraskar och når bättre resultat än vad de förväntas göra innan serien brakar igång. 

Samma sak nu. Hammers var frånsett delar av första perioden riktigt bra. 

– Vi vet att de håller en hög nivå och de är bättre än oss i den här matchen, menar Sylvegård. 

Det var också tabelltrean Halmstad som inledde bäst första fem minuterna, dock utan att skapa några jättelägen. Ändå kom 0–1 via ett snyggt skott av Tom Johansson. Det var startskottet, eller vad vi nu ska kalla det, för en stark VH-period. Vimmerby fick upp ångan, fick upp farten och hittade spelet. Kvitteringen dröjde inte särskilt länge då formstarke Adam Petersson rann igenom på högerkanten och avslutade perfekt i snäv vinkel. 1–1. Några minuter senare fick seriens kanske bäste målvakt, Jacob Crespin, kapitulera igen när Gustav Karlsson rakade in en retur från nära håll. 

Ledning och 2–1 var välförtjänt till VH efter första perioden.

– Jo, vi får vara hyfsat nöjda med första, säger VH-tränaren. 

Annat var det med de två resterande perioderna...

undefined
Scott Hector var lysande - igen.

I andra skiftade matchen nämligen karaktär. Hammers var piggare, rappare och spelade med mer energi. Stundtals bombarderade de Scott Hector med skott – och han tog allt. Gästerna vann skotten med 20–5, men Vimmerby vann den målmässigt med 1–0. Detta efter att Isac Göransson utnyttjat ett friläge sedan VH precis blivit fulltaligt. Det fanns en hel del att önska försvarsmässigt av VH, som knappt skapade någonting framåt.

– Det var inte alls bra. Vi hittade egentligen lösningar på problemen, men utförde dem inte korrekt. Det kändes som att Halmstad ville mer än oss, men vi ska göra en analys av det här och titta mer på varför det blev som det blev, fortsätter Sylvegård. 

undefined
VH mot Halmstad blev en tuff uppgörelse.

Tendensen var densamma även i den tredje perioden, med ett spelmässigt bättre Halmstad. Fullt rättvist och logiskt kom både reduceringen och kvitteringen. Efter 3–3 kom Vimmerby tillbaka något och avslutade matchen helt okej. Några fler mål blev det dock inte, utan matchen gick till förlängning, som slutade mållös. 

I straffavgörandet var VH bäst och Carl Sjöberg blev matchvinnare med sitt 4–3-mål.

De två poängen gör att Vimmerby har ett utmärkt läge att ta sig till Allettan. De har åtta poängs försprång till Troja/Ljungby under strecket, med bara fyra omgångar kvar att spela. 

Sylvegård:

– På något sätt känns det skönt att vi hittade en väg att vinna, vilket är ett styrkebesked. Men samtidigt var vi inte värda segern idag. 

Den här veckan väntar två bortamatcher för VH. På onsdag mot Alvesta och på fredag mot Troja Ljungby.

VH-Halmstad: 4-3

Första perioden: 0–1 (07.26) Tom Johansson, 1–1 (11.06) Adam Petersson (Oskar Lindgren), 2–1 (14.46) Gustav Karlsson (Elias Lindgren, Adam Petersson). 

Andra perioden: 3–1 (I32.51) Isac Göransson (Oskar Lindgren, Scott Hector)

Tredje perioden: 3–2 (51.38) Alexander Gunnarsson, 3–3 (53.52) Albin Blomberg

Straffar: 4–3: Carl Sjöberg. 

Skott: 13–2, 5–20, 5–11

Publik: 971

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!