Sent avgörande när VH U-16 vann

Trots underläge 0-3 lyckades VH-grabbarna resa sig och vinna hemmamatchen mot svårspelade Wettern. Men det satt hårt inne, riktigt hårt inne till och med. Avgörande 4-3 kom med endast tre sekunder kvar av matchen.

Vimmerby Hockey U16 jublar över mål och seger med 4-3 hemma mot Wettern.

Ishockey2009-12-01 07:25

Seger till slut, men länge såg gästande topplaget Wettern ut som solklara segrare. Första perioden dominerade gästerna från Vadstena rätt rejält och ledde även med 2-0, rättvist så långt. När gästerna också gjorde 3-0 i början av andra perioden trodde nog många att det var ridå ner för hemmalaget.

Otrolig vändning
Men redan två minuter efter gästernas mål påbörjade istället hemmalaget sin otroliga vändning. Man utnyttjade ett powerplay på bästa sätt, Pelle Ström avlossade ett skott från blålinjen som smet in i nätmaskorna.
- Killarna visar en enorm vilja, sade tränaren Krister Ström.
Just spel i powerplay skulle visa sig gångbart för VH i den här matchen. Både reduceringen till 2-3 och kvitteringen till 3-3 kom i den spelformen. Först reducerade Fredrik Holmberg, sen var det dags för Ström att notera sig i målprotokollet igen. Med endast en minut kvar av matchen hade VH kvitterat, men var man nöjda där? Nej, det skulle komma mera.