Sent avgörande när Vimmerby föll

Vimmerby var i Ljungby och gjorde det omöjliga i höstas. Även den här gången gjorde de en stark kollektiv insats utan att få med sig några poäng hem.

Ishockey2016-12-29 20:12

Redan från första minuten såg man hur Vimmerby effektivt stängde mittzon, och sänkte farten på alla Trojas anfallsförsök.
De tvingade ut hela seriens storfavorit i sarghörnen varje gång de tog sig in i anfallszon. För de tillresta supportrarna och ledarna var det en fröjd för ögat.
Vimmerby spelade enklare i egen zon, jobbade hårdare för varandra och kom i sylvassa spelvändningar, något som man saknade i allettanpremiären.
Och det gav utdelning.
Efter halva första perioden kom Vimmerby tre mot en och gjorde 1–0. Hampus Harlestam hittade Victor Crus Rydberg på bortre stolpen och det var bara att sätta klubban i isen för honom.
Ledningen kunde – och borde nästan – ha varit större eftersom Vimmerby radade upp klara målchanser.

I andra perioden pendlade dock allt initiativ och spel över till hemmalaget som kom ut med fart och satte tryck på Vimmerby.
Under de tre första minuterna hade de skapat tre kvalificerade chanser och satte Vimmerby i gungning.
Vimmerby hade precis klarat av sitt andra numerära underläge när Troja/Ljungby lyckades hitta nyckeln till lagets tajta, disciplinerade defensiv.
1–1 kom efter 31.06 och efter 34.40 var vändningen fullbordad.

I tredje perioden var det återigen Vimmerby som tog över matchen och kvitterade fullt rättvist till 2–2.
Men när Troja fick chansen i powerplay med sex minuter kvar small det bakom Viktor Kokman - 3–2.
Kort därpå skickade de även in 4–2 och segern var i hamn.

Vimmerby har inlett allettan med två raka förluster och nu tar serien ett kortare uppehåll över nyårshelgen.