Seriefinal för VIK – i kväll igen

Timrå i fredags, Karlskoga i kväll. Två seriefinaler på fem dagar hör inte till vanligheterna. – Det blir högsta möjliga fart direkt. Vi har inget att vänta på, säger forwarden Olle Liss.

Foto:

Ishockey2016-12-06 09:00

Tack vare förra omgångens seriefinalsseger mot Timrå får publiken i Plivit Trade hallen uppleva en ny seriefinal.

Serietvåan Västervik gästas av serieledande Karlskoga. 

Det blir den andra toppmatchen inom loppet av fem dagar.

– Klart att det är häftigt och kul. Det var ju ingen som trodde att vi skulle gå så bra och vara med där uppe, säger VIK-forwarden Olle Liss.

Förlust senast

Senast Västervik mötte Karlskoga blev det förlust med 1–3. 

– Vi gjorde en bra match i sin helhet även om vi kom därifrån utan poäng. De utnyttjade våra misstag till fullo och kan vi minimera dessa misstag den här gången, då har vi goda chanser, säger Olle Liss. 

Hur går dina tankar inför den här matchen?

– Det blir spännande, det är ett bra lag vi möter och vår form är hyfsad.

Er taktik i kväll?

– Det blir högsta möjliga fart direkt. Vi har inget att vänta på, sen kommer inte Karlskoga backa hem och vänta på oss. Vi kan förvänta oss en fartfylld match.

Knallform

Att nykomlingens form är bra kan man lugnt säga, tabelläget är ljust också.

Karlskoga och Västervik ligger på 47 poäng och där bakom kommer Timrå (46) och Mora (44). 

– Om man tror att det ska bli lättare än vad det i själva verket är åker man på en förlust, så är det. Marginalen mellan botten och toppen är inte så stor och Karlskoga leder serien av en anledning, de är bra. 

Senast sköt Liss det så viktiga 4–3-målet på straff i slutminuterna. 

– Alltid skönt att göra mål. Jag tittar mest på vad målvakten kommer göra och han gick ner lite så då fanns det ganska mycket nät att skjuta på. Jag bestämmer mig inte innan utan de där valen gör man när man kommer fram. 

Fröshaug tveksam

Mattias Karlin meddelar att Västervik kommer till spel med samma manskap som mot Timrå. Det enda frågetecknet är forwarden Mats Fröshaug. 

– Han har åkt på en överkroppsskada men jag tror inte att det ska vara så allvarligt. Vi får se om han spelar. 

Klart är att Jonas Fransson vaktar målet. 

Västerviks IK:s nyförvärv från Aalborg Pirates, Olle Liss, har gjort succé i klubben. I kväll väntar seriefinal för Liss och hans Västervik - igen...
Foto: Ossian Mathiasson
Västerviks IK:s nyförvärv från Aalborg Pirates, Olle Liss, har gjort succé i klubben. I kväll väntar seriefinal för Liss och hans Västervik - igen... Foto: Ossian Mathiasson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!