Seriens bäste målskytt slog till för VH

Roman Semjonovs är en riktig matchvinnartyp. Det vet vi. Ännu mer nu. Mot Mörrum slog han till tre gånger och är nu också seriens bäste målskytt. "Skönt att få göra mål".

Det blev tre mål på kontot för Roman Semjonovs mot Mörrum.

Ishockey2019-12-04 22:07

Vi träffar Semjonovs i "katakomberna" i Jössarinken i Mörrum. Det har gått en stund efter matchens slut. Semjonovs var såklart nöjd över segern – och sina mål.

Han var däremot knappast nöjd med vad VH presterade i de två första perioderna:

– Vi satt kvar i bussen. Vet inte om vi var för dåligt uppvärmda, någonting var det. Och det var tur att vi bara hade ett mål i baken efter första perioden.

Mörrum var nära flera mål ett par gånger om i inledningen på mittperioden, men skotten tog i ribban. Sedan klev Semjonovs fram i handlingen. På målskyttens manér kvitterade han från egentligen ingenstans.

Med knappt tio minuter kvar av matchen var det likaläge, 1-1. Då blixtrade VH till ordentligt. Det tidigare så ineffektiva Vimmerby, blev plötsligt det effektiva Vimmerby. Jesper Bärgård ordnade 1-2 – och därefter gjorde forwarden Semjonovs 1-3 och 1-4. Det var snygga mål dessutom.

– Jag gjorde dem på ren instinkt, säger han.

Målen var hans 13:e och 14:e den här säsongen. Ingen har gjort fler i södra HockeyEttan. Han ligger även trea i seriens poängliga.

Trots vinsten är Allettan körd för Vimmerbys vidkommande. Nu väntar Fortsättningsettan.

–  Jag har spelat där förut. Visst, det är inte lika roligt som att spela i Allettan, men vi får försöka vinna serien och ta oss till playoff bakvägen istället.

Med en Roman Semjonovs i målform har Vimmerby ett riktigt vasst vinnarvapen.