VH vände och vann i genrepet: "En positiv känsla"

Om en vecka startar Hockeyettan. Vimmerby Hockey har svarat för en fin försäsong – och avslutade den med att vinna borta mot Skövde IK med 5–3.

Isac Andersson, nummer 33, var en av målskyttarna när VH vann sitt genrep.

Isac Andersson, nummer 33, var en av målskyttarna när VH vann sitt genrep.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-09-24 05:00

Den 2 oktober smäller det. Då premiärspelar Vimmerby i Hockeyettan hemma mot Tyringe. På fredagskvällen var det dags för genrep – och visst blev det en ny seger för VH, som verkligen visat upp fina resultat under träningsmatcherna.

– Ja, vi har vunnit fem av sju matcher, så det är klart att vi går in i serien med en positiv känsla, säger tränaren Hampus Sylvegård och tillägger:

– Sen ska man inte alltid stirra sig blind på resultaten, men någonstans speglar de prestationen.

Mot Skövde inledde VH starkt, men tappade efter det.

– Skövde får in ett snöpligt mål där och efter det blir vi lite naiva. Vi låter dem styra och ställa lite för mycket. I andra perioden är det sen hafsigt spel både från oss och dem, vilket tyvärr gynnar dem mer, menar Sylvegård.

VH såg ändå till att vända ett 3–2-underläge till en 5–3-seger i den tredje perioden.

– Det är starkt och det är det vi tar med oss, att vi visar moral. 

När laget förlorade mot Nybro i tisdags var Hampus Sylvegård inne på att han ville se sitt lag spela enklare. Detsamma gäller efter genrepet mot Skövde.

– Ja, vi måste spelare enklare i vissa situationer men ändå våga vara kreativa med pucken. Nu har vi tendenser till att vara kreativa i fel situationer, vilket vi får lära oss av. Sen ska man säga att vi har ett ungt lag också och att det kommer ta tid. Förhoppningsvis lär vi oss snabbt, för annars kommer vi bli straffade mot så pass bra lag som finns i serien framöver.

Vad kan publiken förvänta sig av VH den här säsongen?

– Kollar man på försäsongen så är det ett offensivt VH, haha. Sen ska vi spela tajtare än vi gjort de två senaste matcherna, annars kommer det inte hålla. Det är fortfarande en process och det kommer alltid komma misstag.

Olle Söderlund, Adam Bäckstrand, Eddie Levin, Isac Andersson och Jakob Karlsson gjorde VH:s mål. Just Eddie Levin är en av spelarna som beröms efter sin försäsong.

– Han har varit het, absolut. Hans kedja med Jakob (Karlsson) och Anton (Carlsson) är viktig för oss och det känns som att Eddie har hittat sin roll där. Det finns mycket potential i honom, menar Hampus Sylvegård.

Hur är känslan hos dig nu när det snart ska börja spelas om poäng?

– Det är alltid skönt att spela om poäng. Det är ju någonstans det man alltid vill göra, så det ska bli skönt att komma in i det.

VH-tränaren Hampus Sylvegård.
VH-tränaren Hampus Sylvegård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!