Seriestart för VH

Imorgon börjar allvaret. Efter lika många som långa säsonger i tvåan är Vimmerby Hockey äntligen ett division ett-lag. Arboga borta blir en första värdemätare. - Det ska bli jättegott att komma igång, säger tränaren Anders Spaak.

Foto:

Ishockey2011-09-16 23:26


Imorgon inleds Vimmerby Hockeys historiska första säsong i division ett. I år blir det inga matcher mot Åseda, Boro/Vetlanda eller Nässjö. I år väntar lag som gör ordentliga satsningar mot Allsvenskan - redan i fjärde omgången kommer Skövde till Vimmerby Ishall, i den sjätte är det den andra förhandsfavoriten Vita Hästens tur.
Men först: Arboga borta. Ett lag som visserligen förstärkt med rutinerade Fredrik Orrsten (ifjol i Örebro), men som är ungt och nästan helt nykomponerat. Totalt är femton spelare nya för året.
- Det känns bra, jag tycker att vi är i bra fas. Det kan vara skönt att börja på bortaplan och möta ett lagom lag. Det hade varit värre att åka till Skövde eller Hästen, säger Anders Spaak och fortsätter:
- Vi åker dit för att ta tre poäng och jobba igenom matchen på ett bra sätt. Vi har stora möjligheter.
Hur viktigt är en bra start?
- Vi får inte lägga för stor vikt vid det. Det är alltid viktigt att vinna och vi spelar alltid för att vinna men får vi stryk de första fem matcherna så är det fortfarande 66 poäng att spela om. Det vore underbart med en bra start, men samtidigt vill jag tona ned vikten av det.

Behövt någon match till
VH-tränaren är nöjd med lagets försäsong, men hade gärna haft ytterligare matcher mot kvalificerat motstånd.
- Vi hade behövt möta Olofström, Karlskorna, Mörrum eller Kristianstad istället för division två-lag men vi visste inte vilket läge klubben var i när vi bokade träningsmatcher. Vi kommer att växa in i det på sikt och jag litar på mina spelare.
Vimmerby är nykomling, har många spelare som inte spelat i division ett tidigare - men också en slagkraftig trupp. Division 1E är en ojämn serie. Där finns Vita Hästen, som "är på väg mot Allsvenskan". Där finns Skövde, som vill till Allsvenskan. Där finns Mariestad, som var i Allsvenskan så sent som 2008/2009. Därefter kommer ett ganska stort glapp - och kampen om den fjärde platsen till Allettan brukar vara stenhård.
På papperet ska VH ha en högst rimlig chans att kunna nå den.
- Vi siktar på att bli fyra, slår Spaak fast.
- Jag har sett Hästen och Skövde på försäsongen. Hästen har ett jäkla stabilt grundspel men har haft en lång försäsong. Vi får se vad som händer med dem i slutet av oktober.
- Skövde har ett bra grundspel och såg lite tyngre ut än tidigare.
- Det är Hästen, Skövde och Mariestad. Sedan är det ett rätt öppet race. Jag vet inte så mycket om Mjölby. Tranås känns lite ihåligare. Grästorp och Gislaved kommer att få det jobbigt.
I Vimmerbys tre första hemmamatcher väntar just Mariestad, Skövde och Vita Hästen.
- Vi kommer att bli jävliga att möta i Vimmerby. Det är skönt att börja med dem hemma. Med lite flyt kan vi få en riktigt bra start.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!