Den näst högsta ligan inom herrhockeyn tog redan i juli beslutet att skjuta på säsongsstarten i tre veckor, från den 11 september till den 2 oktober.
När regeringen i augusti öppnade för att börja släppa in publik på idrottsarenorna i oktober såg hockeyallsvenskans beslut klockrent ut. Men i förra veckan kom beskedet att ett sådant beslut skjuts på framtiden.
Det är fortsatt 50 åskådare som är taket.
Ett tufft beslut för en serie där klubbarna lever på publikintäkterna i en mycket större omfattning än högstaligan SHL. Klubbarna i SHL får runt 40 miljoner kronor per säsong för tv-rättigheter och andra centrala avtal, klubbarna i hockeyallsvenskan bara en tiondel av det.
"Kommer inte att gå"
Så medan SHL tar höjd för att klara en säsong utan publik är verkligheten en annan för allsvenskan.
– Att slutföra en säsong som det är nu kommer inte att gå, säger Niclas Fröberg.
TT: Hur länge klarar era 14 klubbar det?
– Det är egentligen klubbarna själva som ska svara på det, men ska man göra någon summering och konklusion så ska vi i alla fall kunna hålla på till årsskiftet. Det finns fortfarande ett tidsutrymme att jobba på i de delar som ska beslutas, RF:s stöd och vad som sker i publikfrågan, säger Fröberg, som valdes till hockeyallsvenskans ordförande i augusti.
"Inte nattsvart"
TT: Varför ens börja om klubbarna inte klarar en hel säsong?
– Därför att vi måste tro att det går att genomföra utifrån stödet från RF och att det kommer att komma någon förändring i publikunderlag och beslut kring det. Det finns också delar i restaurangnäringen och annat som bevisligen kan skapa vissa intäkter som bland annat klubbar i SHL gjort i senaste veckans omgångar. Det är självklart att vi inte ser helt nattsvart på det, utan vi ser delar som kommer att komma, som gör att vi kan genomföra säsongen, säger han.
Växjö fick exempelvis tillstånd att öppna för logeägarna och hade 150 personer på sin hemmapremiär mot Färjestad i förra veckan.
Klubbarna får också in pengar från försäljning av fiktiva biljetter och genom rena gåvor från supportrar. De ekonomiska förutsättningarna varierar också stort inom ligan.
SHL-jagande Modos vd Johan Widebro antydde i en sändning på klubbens hemsida under måndagen att klubben, med stöd från supportrar och sponsorer, kan klara hela säsongen, medan Mora i förra veckan gick ut och bad om hjälp i ett åtgärdspaket kallat "Mora for life".
Redan i somras föll första offret för coronapandemin då Karlskrona tvångsdegraderades från hockeyallsvenskan på grund av uteblivna intäkter och ersattes av Väsby.