SHL-drömmen lever vidare – allt avgörs i den sista omgången

Oj, vilken rysare vi fick se på Hovet. Med elva sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade AIK till 2-2. Men det var VIK som fick sista ordet. Joacim Hedblad avgjorde i förlängningen med ett mäktigt skott. – Vi fick ut ilskan på rätt sätt. Med tanke på matchens betydelse var det här en av säsongens skönaste segrar, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Joacim Hedblad avgjorde seriefinalen mot AIK. Han assisterades av Emil Wahlberg. Foto: Viktor Allvin

Joacim Hedblad avgjorde seriefinalen mot AIK. Han assisterades av Emil Wahlberg. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-03-12 21:12

Upplösningen på gårdagens seriefinal mellan AIK och Västervik hade alla ingredienser som en rysare ska ha.
VIK hade länge ledningen med 2-1 och var på väg mot tre superviktiga poäng.
– Frånsett den första perioden gjorde vi en perfekt bortamatch. Vi försvarade oss bra och låg hela tiden tätt på AIK-spelarna, säger Mattias Karlin.

Med drygt 30 sekunder kvar av matchen fick Victor ”11” Öhman tag på pucken. Han försökte avgöra i tom bur – men istället blev det icing.

En ödesdiger icing, skulle det visa sig.
– I efterhand är det alltid lätt att peka på enskilda detaljer. Men vi var ganska slitna de sista minuterna och slog flera puckar till icing, säger Karlin.

AIK satsade allt framåt och med elva sekunder kvar tog Jonathan Andersson hand om en sargretur. Hans avslut gick mellan benen på den annars utmärkte Jonas Fransson i VIK-målet.
– Jag borde ha tagit den. Det var ett misstag av mig, säger Fransson självkritiskt.

Som så många gånger förr den här säsongen reste sig Västervik. 2:40 in i förlängningen gled Joacim Hedblad in i anfallszon och avgjorde med ett stenhårt handledsskott i krysset.
– Det säger en hel del om den här gruppen. Det är starka grabbar som inte viker ner sig, säger Karlin.
Med handen på hjärtat: är du nöjd eller missnöjd med tanke på AIK:s sena kvitteringsmål?
– Självklart är det lite blandade känslor så här efteråt. Men när man lämnar Stockholm med två poäng måste man vara nöjd. Vi gjorde vad som krävdes för att hålla liv i det här.

På tisdag kväll spelas den sista omgången i slutspelsserien. Inför avgörandet har både AIK och Västervik elva poäng. Det skiljer bara ett plusmål till Solnalagets fördel.

VIK möter Tingsryd på hemmaplan, medan AIK åker till Uppsala för att möta Almtuna. Räkna med att det blir en ny rysare då.

Har du hunnit fundera något på tisdagsmatchen?
– Nej, inte än. Jag ska sova på saken så kuggar vi om imorgon bitti, säger Mattias Karlin.

Målvakten Jonas Fransson var Västerviks bästa spelare i seriefinalen. Bland annat räddade han en straff i mitten av den tredje perioden. VIK-tränaren hyllar även backen Andreas Frisk och centern Dan Pettersson.
– Dan gjorde en kanonmatch. Som alltid jobbade han hårt i det tysta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!