SHL-meriterad back till Vimmerby Hockey

På måndag drar säsongen igång på allvar. Vimmerby Hockey presenterade under fredagen en ytterligare spelare till truppen. Det är SHL-meriterade Hugo Enock som ansluter. "Jag blev glad när Staffan ringde och sa att han ville ha mig till klubben", säger nyförvärvet.

Hugo Enock är klar för Vimmerby Hockey.

Hugo Enock är klar för Vimmerby Hockey.

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Ishockey2021-07-30 13:56

Hugo Enock, född 1997, flyttar nu söderut till Vimmerby från Hudiksvallsspel. Backen, som gjort 38 SHL-matcher med Färjestad, och mer än 80 matcher för Timrå och Leksand i Hockeyallsvenskan med två avancemang till SHL, är förväntansfull inför sitt nya äventyr.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag vet att jag kommer till ett bra sälle att spela hockey och en trevlig stad att bo i, säger Enock i ett pressmeddelande från Vimmerby Hockey

Staffan Lundh, som är ny tränare i VH inför säsongen, har tidigare haft Enock som spelare i Färjestads J20.

– Det är såklart en bidragande orsak till att det blir Vimmerby. Jag blev glad när Staffan ringde och sa att han ville ha mig till klubben. Staffan vet att han får en hängiven spelare, som alltid offrar sig för laget. Och jag vet det aldrig är några konstigheter med Staffan som coach. Han hjälpte mig att utvecklas mycket när vi var i Färjestad, säger Hugo Enock. 

Vad får Vimmerby Hockey av Hugo Enock?

– En tvåvägsback som är en vass skridskoåkare, är bra tränad, kan gå rakt på mål och är inte rädd för att sticka in näsan i tuffa dueller. Jag skulle också säga att jag har mer att ge i offensiven.

Såhär säger sportchef Morgan Persson om Enocks ankomst:

– Han har många kvaliteter för den här nivån och trots att han är 24 år vet han vad som krävs. Han kommer bli en nyttig spelare i vinter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!