SHL-meriterad hårding klar för VH

89 kilo muskler och 189 cm norrländsk granit. Så beskriver HockeyEttan-klubben Vimmerby Hockey sitt senaste nyförvärv, SHL-meriterade Martin Sandgren från allsvenska Almtuna. - Det är inte någon poängkung som vi har värvat. Det här är en spelare som alla älskar att ha i sitt eget lag, men hatar att möta, säger Daniel Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp.

Ishockey2015-07-28 08:59


I går gjorde Vimmerby Hockey klart med hårdingen Martin Sandgren. Den 25-årige forwarden står noterad för fem SHL-matcher samt tio slutspelsmatcher med Skellefteå, men har de senaste fem säsongerna hållit till i Allsvenskan.
Totalt har det blivit drygt 200 allsvenska matcher för Sandgren, vilket har resulterat i 22 poäng (11 mål och 11 assists). Under sin karriär har Sandgren gjort sig ett namn som en uppoffrande energispelare.
- Martin är inte värvad för att vara poängkung i Vimmerby. Däremot har vi sökt och fått en rollspelare ut i fingerspetsarna, som gör allt och lite till för laget och för sina lagkamrater, säger Daniel Stolt.

Jobbigt lag
- Han viker inte undan en tum, tacklar stenhårt och har en skoningslös inställning till match och träning. Martin är en spelare som alla älskar att ha i sitt lag, men hatar att möta. Han är en "pain in the ass" för motståndarna och helt klart en potentiell publikfavorit i Vimmerbys ishall kommande säsong, ler Stolt.
- Samtidigt är vi övertygade om att det finns en hel del utveckling i Martin Sandgren, som vi hittills inte sett. Vi har bara fått kanonreferenser från tidigare klubbar och är jättenöjda med den här värvningen. Det här är ytterligare en signal om att Vimmerby Hockey kommer bli ett jobbigt lag att möta i vinter, fortsätter Stolt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!