SHL nästa för förre VH-backen?

IK Oskarshamn överraskade och vann den hockeyallsvenska slutspelsserien och var en match ifrån att slå ut Leksand i playoff till SHL:s direktkval. Nu förlorar man tränaren Björn Hellqvist. Och kanske också succébacken Karl Johansson, som har ögonen på sig av minst tre SHL-klubbar.

Förre Vimmerby Hockey-backen Karl Johansson, den gångna säsongen i allsvenska IK Oskarshamn, kan vara på väg till SHL. Rykten placerar honom i Brynäs nästa säsong.

Förre Vimmerby Hockey-backen Karl Johansson, den gångna säsongen i allsvenska IK Oskarshamn, kan vara på väg till SHL. Rykten placerar honom i Brynäs nästa säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2018-04-02 21:33

I fredags meddelade succétränaren Björn Hellkvist – som tidigare bland annat tagit upp Rögle och Malmö från allsvenskan till SHL – att han utnyttjar en option i sitt kontrakt och lämnar IK Oskarshamn efter bara en säsong.
– Det har varit ett magiskt år, men jag bedömer att det är dags för mig att gå vidare, säger 41-åringen från Malmö.

Hellqvists beslut ska ses mot bakgrund av den kommentar han tidigare i förra veckan lämnade till Sportbladet angående att både Brynäs och Mora jagade ville ha hans påskrift.
– Jättekul att SHL hör av sig. Jag är sugen på nya utmaningar, men förutsättningarna ska vara de rätta om jag ska välja att byta klubb.
Och tydligen är de just det, då han nu väljer att lämna IKO.

Brynäs är den klubb som uppges vara hetast för Hellqvist, och uppgifter till Hockeysverige.se gör gällande att han då också kan ta med sig succébacken Karl Johansson, som i fjol spelade i Vimmerby Hockey.
25-årige Kalle Johansson gjorde braksuccé under debutsäsongen i allsvenskan och noterades för 37 poäng (10+27) på 60 matcher med IK Oskarshamn.
Den Östersunds-fostrade backen spelade en stor del av sina juniorsäsonger i just Brynäs och vann där bland annat ett SM-guld på U18-nivå.

– Johansson har kontrakt med Oskarshamn även nästa säsong, ett kontrakt han skrev på i november, men kan vara på väg mot en återkomst till Gävle, säger en uppgiftslämnare till hockeysverige.se.
Detta är uppgifter som även bekräftas till vår tidning av en person med insyn i Brynäs IF.
Utöver Brynäs ska också Färjestad och Skellefteå ha visat intresse för den förre VH-backen.
Vi sökte Karl Johansson under måndagen utan att lyckas nå honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!