Silfverbergs mål sänkte Washington

Jakob Silfverberg gav Anaheim ledningen över Washington i nattens NHL-möte. Den ledningen både höll sig och utökades och Anaheim vann matchen.

Anaheims Jakob Silfverberg gratuleras efter det matchvinnande målet mot Washington.

Ishockey2023-02-24 05:21

I och med målet klättrar svensken i Anaheims målstatistik. Han är nu den sjunde bäste målskytten i klubbens historia.

– Det var skönt att vinna här i kväll, vi har haft det lite kämpigt den senaste tiden, säger Silfverberg efter matchen.

– Jag tycker att vi hade ett stabilt spel. De tryckte tidvis på rätt bra, fortsätter han.

Washington, som åter hade sin stjärna Alexander Ovetjkin med på isen, led sin sjätte raka förlust. Ovetjkin, som tillbringat drygt en vecka tillsammans med familjen i Ryssland efter pappans död, spelade totalt lite över 20 minuter och fick iväg flera skott mot mål utan att lyckas göra poäng.

Hemmalaget Washington inledde dock starkt. Framspelad av Erik Gustavsson och Nicklas Bäckström satte TJ Oshie matchens första mål. 1–0 höll sig första perioden ut.

I andra kvitterade Isac Lundeström innan båda lagen åter gjorde varsitt mål.

Efter 2–2 i andra periodvilan kunde till slut gästerna dra ifrån. I början av tredje satte Silfverberg 3–2 till Anaheim, och i matchens slutminuter utökade Derek Grant till 4–2 i tom kasse, vilket också blev slutresultatet.

Anaheims målvakt John Gibson räddade 41 skott på mål.

– Han har varit fantastisk hela året. Vissa kvällar låter vi honom kanske jobba lite väl hårt. Vi kanske släppte fram lite väl många chanser i kväll, men jag tycker att vi var bra på att se till att det inte blev några returer, säger Silfverberg om sin målvakt.