Simon Dahl showade när Virserum vann

Virserum besegrade Wettern hemma i Hockeytrean södra D fortsättningsserie med 21-3 (10-0, 4-1, 7-2).

Virserums SGF vann mot HC Wettern

Ishockey2024-01-28 18:23

Men mycket av snacket handlade om Simon Dahl - som gjorde mäktiga sju mål.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Joel Stridell 5, Simon Borgernäs 2, Filip Öhlin 2, Daniel Öhlund 2, Pierre Gustavsson, Martin Holmstrand och Adam Koponen, målen för Wettern gjordes av Harry Eke-Göransson, Wiggo Kadebro och Filip Lundborg.

- Det var klasskillnad idag. Vi var det klart bättre laget och kul att det var utspridda målskyttar och poänggörare. Simon Dahl är ju en målskytt av hög klass och kul för honom att passera 500 poäng i division 3, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson efter matchen.

I och med detta har Virserum hela sex raka segrar i Hockeytrean södra D fortsättningsserie och behöver fyra segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Virserum spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 10-0 genom sex mål av Simon Dahl, tre mål av Joel Stridell och ett mål av Simon Borgernäs. Och det var bara början. Virserum var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 14-1.

Virserum startade tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 16-1-ledning. Till slut blev det 21-3.

Virserums Simon Dahl stod för sju mål och ett assist, Joel Stridell gjorde fem mål och spelade dessutom fram till ett mål, Daniel Öhlund gjorde två mål och fyra målgivande passningar, Pierre Gustavsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till fem mål, Martin Holmstrand gjorde ett mål och tre målgivande passningar, Elias Borgernäs hade fyra assists, Adam Koponen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Simon Borgernäs gjorde två mål och ett målgivande pass, Filip Öhlin gjorde två mål och ett målgivande pass, Jesper Ottosson hade tre assists och Isak Grönlund hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Virserum i serieledning och Wettern på fjärde plats.

Virserum tar sig an Eksjö i nästa match hemma fredag 2 februari 19.00.