Självkritisk debutant: "För många returer"

Hon tog 38 av 40 skott och storspelade i sin mästerskapsdebut. Men målvakten Emma Söderberg var inte nöjd efter OS-premiären. –Jag släppte alldeles för många returer, säger hon efter 1–3-förlusten mot Japan.

Emma Söderberg deppar efter Japans 1–0.

Emma Söderberg deppar efter Japans 1–0.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-02-03 13:36

Utan den förra Modomålvakten, nu inne på sin fjärde säsong i Minnesota-Duluth, hade Damkronorna ganska tidigt in i OS-premiären kunnat vara ett slaget lag.

Emma Söderberg pepprades med skott från ett dominant Japan och släppte bara in två. Nu avgjordes allt först med 1.01 kvar då Söderberg var i båset och svenskorna hade en extra utespelare. Då kom Japans 3–1-mål genom Haruna Yoneyama.

Men trots alla räddningar var hon inte hundraprocentigt nöjd.

– Jag släppte alldeles för många returer, jag ger inte våra utespelare något avbrott i spelet. Kan jag hålla fler puckar kan vi få mer avbrott, komma ihop som grupp och få mer ork framåt, säger hon.

Många undrade om en oerfaren Söderberg skulle hålla när det stod klar att självklara ettan Sara Grahn, Luleå, missade OS på grund av covid-19.

Det frågetecknet lär vara borttvättat nu.

– Det var häftigt att få en första start i ett OS. Det är bara att fortsätta bygga på det och förbättra det där med returerna, säger hon.

På grund av Kinas hårda pandemirestriktioner har biljettförsäljningen stoppats och 438 speciellt inbjudna gäster fanns på plats i arenan som tar 15 384 åskådare.

– Det var väldigt högljutt så det var häftigt. Även om det inte var så många fans så var det mycket lampor och ljud hela tiden. Det var en bra atmosfär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!