Sjätte raka förlusten för Luleå: "Kan spela bättre"

Nattsvart för Luleå. Hemma mot Leksand kom sjätte raka förlusten i SHL, 1–3. –Vi kan spela bättre, säger Mario Kempe i C More.

Luleå åkte på en ny förlust i SHL.

Ishockey2022-12-08 21:10

Det var två formsvaga lag som ställdes mot varandra i torsdagens SHL-omgång.

Luleå hade inför mötet fem raka förluster – och gästerna Leksand hade fyra.

LIF tog kommandot direkt och redan efter fyra minuter kom ledningsmålet genom Carter Camper.

Luleå, som spelade final SM-final i våras, kvitterade ett par minuter senare genom Erik Gustafsson – men släppte direkt efter in 2–1.

En händelserik första period slutade med en Leksand-ledning med 3–1 efter att Oskar Lang skrev in sig i målprotokollet minuten innan periodvilan.

En pressad Thomas "Bulan" Berglund agerade inför den andra perioden med ett målvaktsbyte. Matteus Ward byttes ut och in kom Joel Lassinantti. Luleå spelade upp sig och höll tätt bakåt – men lyckades aldrig reducera.

– Första perioden var Leksand bättre och vi tappar i egen zon. Men i andra steppar vi upp och skapar chanser, vi borde ha gjort mål. Jag har haft lägen som borde ha suttit. Vi kan spela bättre, säger Mario Kempe som för övrigt gjorde sin hemmadebut.

Men trots en slutforcering i den tredje perioden så lyckades inte Luleå sätta dit en puck och matchen slutade med en 3–1-seger för Leksand. I och med resultatet åker Luleå på sjätte raka förlusten och är kvar på en elfte plats i SHL-tabellen.

Fakta: Torsdagens resultat i SHL

Timrå–Brynäs 2–4

Färjestad–Linköping 3–0

Frölunda–Oskarshamn 6–3

Malmö–Skellefteå 4–5 (efter förlängning)

Luleå–Leksand 1–3

Rögle–Växjö 2–5

HV71–Örebro 4–7