Sjöbergs sköna succé • "Tryout-spelaren" bakom segern: "Gick bra"

Tryout-spelare, fortfarande? "Jag vet faktiskt inte, vi har inte pratat om det än". Orden är Carl Sjöbergs, tillika Vimmerbys bäste i returen mot Tranås AIF. Hur det gick? Jo, 4–0 till VH.

Glada miner efter att Carl Sjöberg spräckte nollan i VH:s andra möte med Tranås.

Glada miner efter att Carl Sjöberg spräckte nollan i VH:s andra möte med Tranås.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-08-14 22:03

Att vara eller icke vara, det är frågan?

Citatet är taget ur Hamlet, ni vet. 

Här syftar vi på nämnde Carl Sjöberg, som fick chansen i VH på ett tryout-kontrakt. 

Förmodligen har de eventuella frågetecken som funnits kring honom, om han är bra nog, nu rätats ut. 

Med råge. 

Forwarden var en av de bästa i öppningsmatchen mot Tranås förra veckan. Han var bäst av alla nu. 

– Det gick bra, säger han när vi snackar med honom strax efter matchens slut. 

Det märks att han är nöjd, vilket han också ska vara. 

Tranås hade problem att stoppa hans framfart på isen. Som när han satte 0–1 i mittperioden. Det var bara en i raden av tillfällen när Sjöberg hotade offensivt. 

– Det har stämt bra i båda de här matcherna och det är klart att jag är i mycket bättre form nu än vad jag var vid samma tidpunkt förra säsongen. Sommarträningen har funkat jättebra och jag och Wistén (Ludwig) kör teknik efter varje träning. Det ger resultat. 

undefined
Peter "Piva" Johansson fortsätter vinna med Vimmerby Hockey. Men trots leendet på bilden var han inte särskilt nöjd med insatsen.
undefined
Jesper Kokkonen gjorde sin första match i Vimmerby Hockey. Det gjorde även Claes Endre och Oskar Hassel, vilket innebär att samtliga nyförvärv nu fått minuter i den gulsvarta dressen.

Återigen vann alltså VH relativt enkelt. Förra veckan med 5–0. Nu med 4–0 – och 9–0 totalt. 

– Vi gör det hyfsat, men det var väldigt mycket slarv i kväll. Vi vinner ändå och håller nollan igen. Det är bra. Sen finns det såklart saker och detaljer att slipa på och konstigt vore annars. Det här var ju bara andra matchen och det är långt kvar till serien startar. 

En sak som däremot är sig likt är samarbetet mellan Jakob Karlsson och Eddie Levin i powerplay. Ni har säkert en bild av hur det brukar se ut i de lägena. Den där Karlsson hittar en yta bakom motståndarkassen och sen i precis rätt läge serverar Levin med en bra passning. Och jo, precis så var det. Det sa bara pang i krysset, så hade Levin gjort mål igen och 2–0. En stund senare kom 3–0 genom nye backen Oskar Hassel och fyran levererades i slutminuten. 

Det sista målet iscensattes av Carl Sjöberg, som dribblade av sin motståndare, sköt och där sedan Jakob Heljemo rakade in returen. 

VH-tränaren Peter "Piva" Johansson var trots vinsten inte särskilt imponerad av insatsen. 

– Nja, det här var kanske inte så bra ändå. Jag tycker det var rörigt och vi var sämre i vårt passningsspel än i den förra matchen. Vi kuggade inte i som vi önskat, men vi vann och vi höll nollan. Det får vi vara nöjda med. 

Tranås–VH: 0–4

Andra perioden: 0–1 Carl Sjöberg. 

Tredje perioden: 0–2 Eddie Levin, 0–3 Oskar Hassel, 0–4 Jakob Heljemo. 

Publik: 295 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!