"Sju spelare på skadelistan"

Seriefinal. Smaka på ordet. Med fem omgångar kvar att spela i södra HockeyEttan mötts Kristianstad och Vimmerby på nytt. VH kan ta ett jättekliv mot Allettan via seger mot ett skadedrabbat KIK.

När lagen möttes i oktober vann Kristianstad med 2–1 i Vimmerby ishall.

När lagen möttes i oktober vann Kristianstad med 2–1 i Vimmerby ishall.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-11-28 10:05

Kristianstad har varit och nosat på HockeyAllsvenskan flera gånger. De nämns alltid i förhandssnacket som en kandidat till att ta klivet upp. Givetvis är skåningarna med i toppen i ettan i år också. Nu är de tabelltvåa och skuggar tre poäng bakom serieledande Vimmerby Hockey. Senaste tiden har varit en berg- och dalbana för Kristianstad.

– Oerhört skönt och viktigt att vi vann mot Nybro i förra omgången, säger tränaren Mikael Gath när vi når honom på väg till sista träningen inför seriefinalen mot Vimmerby.

Sedan laget besegrade Vimmerby den 10 oktober i en mycket tätt och rafflande kamp, har KIK spelat tio matcher, där de vunnit varannan match och förlorat varannan. En stor anledning till de blandade resultaten är enligt tränare Gath skadeproblematiken.

– Jag är luttrad vid det här laget. Vi har väldigt mycket skador och de flesta är borta en lång tid framöver. Just nu har vi sju spelare på skadelistan, de flesta är forwards.

Inför matchen mot Nybro hämtades backen William Pethrus in från allsvenska Pantern. Han gav avtryck direkt och gjorde både mål och assist i 3–1-segern.

Senaste månaden har det skett en hel del i spelartruppen. I går kom det ut på Kristianstads hemsida att förre VH-spelaren Hampus Forsling slutar spela efter ryggproblem.

Vad är dina tankar inför matchen mot Vimmerby?

– Det är inspirerande att möta Vimmerby. Det är ett bra lag, som jobbar hårt. Det blir en tuff uppgift för oss, säger Mikael Gath.

Kristianstad–Vimmerby

Seriefinal i Kristianstads Ishall. Tabelltvåan KIK har 35 poäng, VH 38. Tabellsexan Nybro, just nu på fel sida om Allettan-strecket, har 29 poäng.

Kristianstad vann förra mötet med 2–1, sedan de vänt ett 0–1-underläge. Viktor Wahlden blev matchvinnare med sitt 2–1-mål efter 47 minuter.

VH har bra form och har vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Kristianstad har "bara" fem segrar på de senaste tio.

VT/KP tippar: 3–2 till Kristianstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!