Tuff match väntar VH: "Kommer nog bli lite mål igen"

En stenhård kamp följdes upp av en enkel storseger. Frågan är hur matchen mot Halmstad Hammers kommer arta sig för Vimmerby Hockey? "Det kommer bli en tuff match", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

VH hoppas nog på målfirande även mot Halmstad.

VH hoppas nog på målfirande även mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-25 06:30

Vimmerby Hockey hoppas självklart kunna fortsätta på den inslagna segervägen när Halmstad kommer på besök under söndagen. Detta efter vinst i övertid mot Kalrskrona och storsegern mot Mörrum. 

Senast lagen möttes, i mitten av oktober, blev det en jämn historia som avgjordes i förlängningen. Halmstad vann med 2–1. 

– Det kommer nog bli en tuff match med lite mål igen. Jag tycker nog att de har seriens bästa "keeper" (Jacob Crespin). Det ska bli roligt att försöka nöta ned honom, säger Hampus Sylvegård, tränare i VH. 

Ja, för med imponerande 95,25 i räddningsprocent kan det bli en utmaning att få in pucken bakom Crespin. Men VH kommer som bekant från två imponerande segrar. Senaste matchen mot Mörrum slutade hela 8–0. Så nog finns det offensiv kraft i laget. 

– Vi var effektiva och hade hög fart i spelet genom ett bra passningsspel. Vi visar att alla vill vara delaktiga. Självklart är vi nöjda, men vi kan bättre i vissa delar också. 

Och bredden finns i VH. Senast klev kedjan med Isac Göransson, Sebastian Linder och Filiph Åström fram och bidrog med mål framåt. 

undefined
Hampus Sylvegård, VH:s tränare, spår en tuff uppgift.

– Vi vet att vi har en tuff konkurrens i alla lagdelar. Det är mest kul för grabbarna själva och någon press kanske släpper, men vi vet vad de kan. Hoppas de kan rida vidare på vågen. 

Vimmerby Hockeys powerplay har också levererat under säsongen. Mot Mörrum blev det fyra mål på fyra försök. 

– Grabbarna tar ett stort ansvar där. De vill ständigt bli bättre och diskuterar olika lösningar med varandra. Det är självklart roligt att vi går bra i den spelformen och ett kvitt på att vi har skickliga spelare. 

VH har ett bra utgångsläge med fem matcher kvar av "grundserien". Vimmerby har flera poäng tillgodo till laget under strecket. Men det är inget som Hampus Sylvegård tänker på. 

– Nej, vi har ett antal matcher kvar. Det är för mycket kvar för att tänka i dem banorna. Men såklart, vi har två raka segrar och det är positivt. 

Truppmässigt ser det likadant ut mot Halmstad som i senaste fajten. 

– Johan (Norberg) dras fortfarande med en lättare skada. Utöver det är alla friska och redo. 

Scott Hector gjorde ytterligare en stark prestation mot Mörrum. När vi pratade med Hampus Sylvegård inför fredagsträningen var det då fortfarande inte klart vem som vaktar målet för VH. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!