Skadechocken – viktige backen i Vimmerby Hockey gipsad

Vimmerbys toppback Oskar Lindgren kommer att bli borta en längre tid. Anledning: han har brutit ett ben i höger fot efter att hoppat häck på träning. "Kände direkt att det var något, men kanske inte att det var ett litet benbrott", säger han.

Oskar Lindgren kan bli borta länge.

Oskar Lindgren kan bli borta länge.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-07-25 10:50

Oskar Lindgren skadade sig alltså så illa när han snubblade vid häckhoppningen på träningen i onsdags att ett ben gick av i foten. Nu ska han vara gipsad i flera veckor. Det innebär att han missar de flesta försäsongsmatcherna och kanske också att seriestarten är i fara. Ett hårt slag för den viktige backen i Vimmerby Hockey. 

Själv är han ändå förhoppningsfull om att kunna spela i seriepremiären mot Nybro 20 september. 

– Jag hoppas ju det, sen vet man aldrig såklart. Hela augusti är körd i alla fall, som det verkar. Jag hoppas ändå kunna spela de två sista försäsongsmatcherna i september, men allt hänger förstås på hur benbrottet läker. 

Oskar Lindgren berättar att han är gipsad upp till knäet och att han ska vara gipsad i fyra veckor. 

– Det är nog så att det faktiskt ser lite mer allvarligt ut än vad det i själva verket är. Det handlar om ett litet benbrott i foten. Men det är så klart jäkligt tråkigt att det hände. Jag har tränat på bra. 

Hur blir det med träningen nu då?

– Jag ska träffa Adam Koponen (fystränaren i VH), så får vi lägga upp ett program. Jag kan träna överkroppen helt enkelt. 

Just i detta nu får han inte ens stödja på foten och kommer att få hoppa omkring på kryckor den närmaste tiden. 

– Faktum är att jag varit förskonad från stora skador i karriären. Det här är första gången som jag är gipsad och då är jag ändå 27 år. 

Hur ser du annars på truppen?

– Den börjar ta bra form. Jag tycker att vi har en bra blandning och nu har vi också fått in ett par spetsspelare. Det är bra. 

Vad betyder det att ni är så många kvar från den befintliga truppen?

– Det tror jag betyder väldigt mycket. Att man trivs med varandra är jätteviktigt.  

Sportchefen Pelle Johansson berättar att det inte är aktuellt att ta in någon ny back på grund av Oskar Lindgrens fotskada: 

– Nej. Skador blir det alltid och är något vi får räkna med. Det är tråkigt att Oskar skadade sig, men det var ju bättre att det skedde nu än senare under säsongen. Nu finns ändå möjligheten att han hinner tillbaka och är spelklar till seriestarten – och att han också förhoppningsvis kan spela ett par träningsmatcher. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!