Skadedrabbat VIK möter Hästen

Det är ett decimerat VIK-gäng som åker upp till Norrköping för att träningsspela mot Vita Hästen imorgon. Tre forwards på skadelistan gör att Roger Forsberg får dribbla en aning med laguppställningen.

Foto:

Ishockey2017-09-06 11:47

Viktor Lindell, som inte är helt kurant från sin skada, har den senaste veckan fått sällskap i skadestugan av Victor Öhman och Oskar Svanlund. Med trion borta har Roger Forsberg, VIK-tränare, endast elva forwards att tillgå.
– Vi kommer att spela med tre centrar och fyra ytterpar, berättar Forsberg.


Vad blir viktigt för er i matchen ikväll?

– Att vi förbättrar värderingarna i spelet, framför allt vid längre anfall. Jag vill se att vi fortsätter bli svåra att göra mål på.

Senaste matchen VIK spelade var den i söndags, då 3-0 blev 3-4 i den sista perioden mot Kristianstad.
– Fram till den perioden hade vi varit jättestabila defensivt, vi måste hitta tillbaka dit. Mot Hästen, som är ett tuffare motstånd, kommer det att krävas lite snabbare beslut där ute.

Oskar Svanlund, som debuterade för VIK under förra helgen, har en blödning i en muskel – men ingen fara på taket, enligt boss Forsberg.
– Han kanske är i träning igen på fredag redan.

För Victor Öhman är läget oförändrat. Forwarden magnetundersöktes under måndagen men ännu har klubben inte fått något besked. Forsberg utgår alltjämt ifrån en frånvaro på sex till åtta veckor.

Har ni ökat intensiteten i ert sökande efter forwards?

– Det har vi gjort. Just den biten har ju varit på tapeten egentligen under hela sommaren men vi har medvetet valt att ligga lågt. Nu blev det mer angeläget att titta runt.

Sportchefen Tomas Lind är på semester i Bulgarien, kommer hem på fredag, och Forsberg hänvisar frågor om eventuella tillskott till sin sportchef.

VIK-laget mot Hästen:

Målvakter:
Viktor Östlund (Jonas Fransson)

Backar:
Andreas Frisk, Oskar Drugge, Oskar Carlsson, Emil Wahlberg, Joakim Englund, Erik Gustafsson, Tobias Björklund

Forwards:
Jörgen Karterud – Dan Pettersson – Joacim Hedblad
Alexander Wiklund – Patrik Blomberg – Christopher Fish
Mattias Elfström – Pierre Gustavsson – Tony Pappila
Emil Georgsson – Jacob Tenemyr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!