Flera frågetecken inför slutspurten

En back har gipsat finger. Ett par andra känner sig krassliga. Det är läget i Vimmerby Hockeys trupp inför mötet med Köping hemma på onsdagen. "Det blir ett test för laget och gruppen", säger tränaren Hampus Sylvegård.

William Alftberg missar Vimmerby Hockeys match mot Köping.

William Alftberg missar Vimmerby Hockeys match mot Köping.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-21 16:22

Först Köping hemma. Sedan KRIF borta på söndag. Vimmerby Hockey har onekligen skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspurten av vårserien. Med tre poäng och tio plusmål upp bör laget ha goda möjligheter att hålla undan och ta seriesegern som innebär avancemang direkt till kvartsfinal.

– Personligen känner jag en stor revanschlust inför mötet med Köping. Vi föll med 2–1 senast och det är det enda laget i serien som vi inte har tagit poäng mot. Jag hoppas att grabbarna i laget också vill visa att det som hände i Köping inte var okej och visa att vi är det bättre laget.

Köping har förlorat sina senaste matcher med 7–0 mot KRIF och 3–0 mot Borås. Laget ligger sist i serien och är redan klart för negativt kval.

– Vi får gå in med inställningen att även om de inte har så mycket att spela för så kommer Köping vilja sätta käppar i hjulet för oss. Vi måste vara beredda på hårt jobb.

Hur viktigt är det att försöka vinna stort och öka på målskillnaden?

– Det kan vi inte lägga någon vikt vid. Jag vill se att vi spelar vårt spel och gör det lika bra i defensiven som senast.

VH kommer att få klara sig utan William Alftberg mot Köping.

– Han fick en smäll på ett finger senast och är gipsad nu. Han ska på kontroll igen på måndag så får vi se. Dessutom har några andra backar varit krassliga på sistone. Därför är det tur att vi har en bred backbesättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!