SKANDALEN I VIK: Två spelare avstängda misstänkta för rattfylleri

Två spelare i Västerviks IK: s A-lag har under helgen efter hemmamatchen fredagen den 28 oktober kört bil och blivit ertappade med för höga promillehalter.

Foto:

Ishockey2016-11-01 19:45

Händelserna har inträffat oberoende av varandra och vid skilda tidpunkter under helgen. Laget hade en tränings och matchfri helg och samlades igen på måndagen.

Spelarna har på eget initiativ informerat klubben om vad som hänt. VIK har och känner ett stort ansvar som arbetsgivare till ett flertal unga människor i början på sina yrkeskarriärer. Antingen de kommer att fortsätta arbeta som professionella ishockey-spelare eller gör ett annat karriärval. Lagkamraterna har informerats om vad som hänt och bägge spelarna deltar i lagets träningar men spelar inga matcher tillsvidare.

Västerviks IK kan inte försvara eller förklara hur två av våra anställda oberoende av varandra under samma helg har kunnat utsätta sig själva och andra för fara genom att köra bil alkoholpåverkade. Utan det är något som VIK tar helt avstånd ifrån. Inom klubben har vi trott oss ha ett tydligt förhållningssätt till att alkohol, droger och doping inte hör ihop med vår ungdoms eller elitverksamhet. Här ser vi nu med facit i hand att det tyvärr inte varit fallet. Det är något som vi redan har tagit till oss och kommunicerat till A-lagstruppen.   

Samtidigt måste klubben ta det som inträffat på största allvar och kan därför inte bortse från det som inträffat. Det är allvarligt att en vuxen person under alkoholpåverkan sätter sig bakom ratten. Relationen till alkohol är ibland svår att hantera och här kommer vi med hjälp av externa professionella resurser ge stöd och hjälp till de aktuella spelarna.

Det som inträffat är djup beklagligt och bidrar inte till att skapa den hockeykultur som klubben målmedvetet arbetat med under de senaste säsongerna. Den ända vägen ur den nu uppkomna situationen är att visa ödmjukhet gentemot klubbens medlemmar, Partners och supporters och ha en öppen och ärlig dialog kring den uppkomna situationen.  

UPPDATERING:

Vad vår tidning erfar ska de två spelarnas misstänkta rattfyllor ha skett oberoende av varandra – och vid två olika tillfällen under helgen.

Den ena av spelarna misstänks för rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt smitning, efter en incident som skedde på lördagen. Polisen uppger dock att man ännu inte kunnat knyta VIK-spelaren som förare till bilen vid olyckstillfället, utan ytterligare en man (som färdades tillsammans med VIK-spelaren i bilen) misstänks för samma trio av brott.

Den andra spelaren ska ha ertappats av polis under natten till söndag, när han körde bil i centrala Västervik. Han misstänks för grov rattfylla, då hans promillehalt uppmättes till över 1,4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!