Skandalscener – match bröts och publik lämnade

Den hockeyallsvenska matchen mellan Södertälje och Djurgården avbröts sedan pyroteknik använts vid flera tillfällen. Polisen beslutade att tömma arenan och matchen spelades klart inför tomma läktare.

Det var efter Ludvig Rensfeldts mål som oroligheterna bröt ut. Arkivbild.

Det var efter Ludvig Rensfeldts mål som oroligheterna bröt ut. Arkivbild.

Foto: Maja Suslin/TT

Ishockey2023-11-24 19:29

Fredagens match kantades av skandalscener. För det var i den andra perioden och i samband med Ludvig Rensfeldts mål som pyroteknik användes för andra gången. Då valde domaren att beordra spelare att kliva av isen och ha ett matchmöte.

Polisen tog därefter beslutet att tömma arenan – och när matchen återupptogs var det inför tomma läktare.

Läktarbråk

Oroligheter med läktarbråk bröt ut innan stämningen lugnade ned sig.

– Vi har fått till oss från säkerhetsdelegaterna att vi ska ha ett matchmöte. Det är väl andra eller tredje gången det kommer pyroteknik, då avbryter vi och ser vad som händer, sade domaren Daniel Wessner i TV4:s sändning, enligt Expressen.

Djurgården vann en kaosartad match med 3–1 till slut och klättrar upp till en tiondeplats i tabellen. Södertälje är sjua.

Senare under kvällen meddelade polisen på sin webbplats att man har upprättat anmälningar om våldsamt upplopp och misshandel. En polis har även fått en flaska kastad på sig. Ingen person har gripits.

SSK: "Svart dag"

”En svart dag för hockeyn”, skriver Södertälje på sin hemsida efter kvällens scener.

"Vi anser att ansvaret ligger helt hos Djurgårdens supportrar", säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson i ett uttalande.

Klubben skriver att man tvingades spela klart matchen på grund av tävlingsbestämmelserna, vilket Andersson beklagar.

"Södertäljes supportrar, sponsorer, personal och ideella står som enda förlorare", säger han i uttalandet och fortsätter:

"Vi kommer utreda alla möjligheter för att försöka få sportslig rättvisa i det här. Det enda rimliga beslutet hade varit att man avbröt och att vi tilldelades seger."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!