Skapade massor mot AIK – bara ett ynka mål: "Är så besviken"

Äntligen sprack nollan. Problemet var att Vimmerbys mål mot AIK kom för sent. "Vi borde gjort många fler med tanke på alla lägen vi hade. Just nu är man så besviken att vi inte fick med oss poäng härifrån", säger målskytten Kevin Wennström.

Hoppet tändes för Vimmerby Hockey när Kevin Wennström reducerade till 3-1 mot AIK, men några poäng blev det inte för VH.

Hoppet tändes för Vimmerby Hockey när Kevin Wennström reducerade till 3-1 mot AIK, men några poäng blev det inte för VH.

Foto: Sara Damne

Ishockey2024-10-10 07:30

Stora klassiska Hovet, i Stockholm. För första gången var Vimmerby Hockey här för match mot storklubben AIK. Ett AIK med kraftigt favoritskap på sina axlar. 

Och visst, de höll för trycket, vann med 4–1, men chansmässigt speglade inte det matchen. 

– Vi hade massor av bra chanser, men vi måste sätta dem och bli mycket mer effektiva om vi ska kunna vinna mot så här bra lag som AIK, säger Kevin Wennström. 

Skåningen var en av Vimmerbys allra bästa spelare och var inblandad i flera skarpa lägen, utöver sitt mål i tredje perioden.

– Jag kände mig väldigt pigg och lätt i kroppen. Det är roligt att spela här och jag har gjort det några gånger. Den största skillnaden är att det är varmare i hallen än vad man är van vid. 

Ännu varmare kanske han blev när han reducerade till 3–1 i slutdelen av matchen och gav nytt hopp till Vimmerby Hockey. Men något mer mål blev det inte den här kvällen på Hovet, trots att det sannerligen inte saknades möjligheter. 

– Återigen, vi måste göra mål på våra chanser. Jag tycker också att vi har en skyhög högstanivå, den finns där. Problemet är snarare att vår lägstanivå sjunker för mycket när vi hamnar i svackor. Dom dipparna måste vi på något sätt få stopp på och göra dem kortare. Just nu är man bara besviken för att vi inte fick med oss poäng.

Nu är det bara för Kevin och VH att skaka av sig förlusten mot AIK snabbt som attan. Redan på fredag är det match igen, mot en annan storklubb, Björklöven.

Tempot är högt i Allsvenskan, både på isen och matchschemat. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!