Skellefteå mot rekordsvit efter ny vinst

Skellefteå är på väg att bygga upp en ny rekordsvit. Segern mot Frölunda med 4–2 var lagets tolfte i rad på hemmais och togs efter två mål av Skellefteås glödhete målgörare Oscar Möller som nu är uppe i 20 mål totalt. –Kul att spela på hemmais, såklart. Vi spelar med bra självförtroende och håller en hög lägstanivå i matchen, säger tvåmålsskytten.

Skellefteå vann på hemmais - igen. Arkivbild.

Ishockey2023-01-26 21:28

När lagen möttes i Skellefteå i höstas tog Frölunda med sig samtliga tre poäng hem. Den här gången var Skellefteå klassen bättre, visade upp en betydligt bättre energi och ett överlägset passningsspel. Frölunda å sin sida var sällsynt blekt den här kvällen.

– Jag behöver inte analysera så mycket. Skellefteå är klart bättre än oss i dag, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg, som ändå ville lyfta fram ett par ljuspunkter Frölundas spel:

– Vi gör det jättebra i boxplay. Och så var Petteri Lindbohm lysande.

Med ett leende tillägger han sedan om Skellefteås lagkapten:

– I övrigt tycker jag att Oscar Möller är alldeles för bra.

Möller dominerade

Nyligen tangerade Skellefteå ligarekordet på 16 raka segrar innan det till slut blev förlust mot Oskarshamn. Nu jagar man i stället vidare på sin imponerande hemmasvit. Den senaste förlusten i Skellefteå Kraft Arena kom den 25 oktober.

Ett skadedrabbat Frölunda saknade viktiga pjäser som Ryan Lasch och Max Friberg och Göteborgslaget hängde inte med i svängarna när Skellefteå satte fart. 1–0 kom efter sex minuter på en kontring där Joakim Lindström serverade Oscar Möller som sköt ett skott som en skymd Lars Johansson i Frölundmålet inte kunde hålla.

Några minuter efter Möllers mål utökade hemmalaget till 2–0 när Andreas Wingerli enkelt kunde slå in en målvaktsretur i öppet mål.

Frölunda fick en pangstart i mittenperioden när Patrik Carlsson efter endast 37 sekunder överrumplade hemmamålvakten Linus Söderström med ett skott från nästan ingen vinkel alls.

Strax efteråt var det dags för ett nytt Möller-mål, den här gången i öppen kasse just efter en Frölundautvisning. Sådana var det många av.

Men om Skellefteå är ett av ligans allra bästa lag i spel med fullt manskap är man märkligt uddlöst i powerplay och förmådde knappt ta sig in i offensiv zon när man hade en man mer på isen.

– Vi är ruggigt bra fem mot fem men behöver bli bättre i fem mot fyra, säger Skellefteås lagkapten, som i övrigt var lika nöjd med sin egen insats som med lagets.

– Det gick ganska bra. Tycker ändå att jag har mer att ge, slår bort några puckar i onödan ibland.

Talangen avgjorde

Den unge Skellefteåbacken Måns Forsfjäll avslutade hemmalagets målproduktion när han sköt 4–1 i början av den tredje perioden, hans andra mål för säsongen.

– Det går bättre och bättre ju längre säsongen går. Så är det också väldigt enkelt att spela med Pudas, säger 20-åringen om sin rutinerade backkollega Jonathan Pudas.