Skellefteå tog andra raka mot Dalalaget

För andra gången på tre dagar vann Skellefteå mot Leksand. 5–2-segern på hemmaplan var samtidigt lagets fjärde raka mot Dalalaget den här säsongen. –Vi gör två riktigt bra hockeyperioder. I tredje tycker jag vi är lite på hälarna och tar utvisningar, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

Skellefteå tog andra raka segern mot Leksand. Arkivbild.

Skellefteå tog andra raka segern mot Leksand. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2022-03-17 21:35

I den tredje perioden hade jumbotronen till publikens förtjusning meddelat att Ohlsson förlängt kontraktet med Skellefteå till 2025.

– Kanske var det därför mina spelare slutade att spela, säger en leende Skellefteåtränare, som kom från Djurgården till den här säsongen och nu har bestämt sig för att stanna i tre år till.

– Ett: jag har känt att jag kommit till en klubb där jag har chans att vinna. Två: organisationen är bra och tre: stan är helt okej.

Matchen stod mellan ett hungrigt och spelglatt Skellefteå mot ett Leksand i motvind. Därför blev det i enklaste laget för Skellefteå.

– Dåligt, dåligt beteende, tycker jag i de första två perioderna. I tredje blir det lite bättre. Då tävlar vi och visar lite stolthet, säger Leksands tränare Björn Hellkvist, som nu tvingades räkna in lagets femte raka förlust.

Blixtsnabb kontring

Matchen på lördag hemma mot Oskarshamn blir oerhört viktig inför åttondelsfinalerna som kan bli mot just Smålandslaget.

Skellefteå toppar SHL:s liga för spel i numerärt överläge och med två sådana mål inleddes även den här matchen.

Först hittade Rickard Hugg sin radarkompis Linus Karlsson med en passning rakt igenom målgården. Leksands målvakt Axel Brage hann inte att flytta över. 1–0 och Linus Karlssons 22:a mål för säsongen. Imponerande av nykomlingen från Hockeyallsvenskan.

2–0 gjordes av Oskar Nilsson från backposition i början av mittenperioden och 3–0 kom strax efteråt på en blixtsnabb kontring efter tekningsvinst i egen zon. Sist på pucken var Linus Lindström som senare även gjorde 5–1 och blev tvåmålsskytt.

Lagkaptenen Oscar Möller utökade till 4–0 innan Leksands Carter Camper strax före den andra pausen klippte till direkt och reducerade till 4–1 i powerplay.

"Visste att jag var nära"

Det var faktiskt Leksands blott tredje mål på hela säsongen mot Skellefteå och det allra första i numerärt överläge.

Leksand försökte och försökte i den tredje perioden men fick aldrig riktig närkontakt i målprotokollet.

Det är mycket i Dalalaget som inte fungerar som det ska. Som Marek Hrivik. Förra säsongen var slovaken SHL:s skarpaste forward men efter återkomsten från Novgorod och KHL är han en blek kopia av fjolårets vinnare av Guldhjälmen. Så här långt har det bara blivit två assistpoäng på nio matcher för Hrivik.

För Skellefteå ser det ljusare ut igen.

– Skönt att kunna vinna två matcher i rad efter vår tyngre period. I dag tycker jag att vi försöker, att vi kuggar i och spelar för varann. Nu gäller det att vi håller i det här, säger Skellefteås lagkapten Oscar Möller, som den här kvällen nådde 300 poäng i SHL. Det är han och Joakim Lindström ensamma om.

– Jättekul att höra. Visste att jag var nära men inte att det skulle komma i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!