Skellefteå utjämnade mot Rögle: "Otroligt viktigt"

Skellefteå har kvitterat till 1–1 i SM-kvartsfinalen i ishockey mot Rögle. Kombinationen Jonathan gånger två, Pudas och Johnsson, låg bakom den viktiga 2–0-segern i Ängelholm.

Jonathan Johnsson blev stor matchvinnare när Skellefteå kvitterade till 1–1 i matcher i SM-kvartsfinalen mot Rögle.

Ishockey2023-03-18 17:34

– Det är bara krig där ute, det är inget skönspel. Men det är väl så som slutspel ska vara.

I C More-intervjun under den första periodpausen satte Rögles Linus Sandins ord på hur den andra kvartsfinalen mot Skellefteå i mångt och mycket såg ut.

Kanske var det en bra ishockeymatch objektivt sett men underhållningsvärdet, sett till mål och vassa chanser, var lågt.

Fortfarande efter två perioder var ställningen 0–0.

Salming-vinnaren

Där och då var det fördel Skellefteå i skottstatistiken (21–10) och fördel Rögle i antalet numerära överlägen (3). Men varken skottfrekvens eller powerplay-lägen gav utdelning under matchens första 40 minuter.

Det skulle krävas ett ögonblick av briljant speluppfattning för att spräcka nollan.

Tidigare i veckan tilldelades Jonathan Pudas Salming Trophy, priset som går till säsongens bästa svenskfördda back i SHL, och på lördagen visade han varför.

Halvvägs in i slutperioden laddade Pudas för skott vid blålinjen. Men 29-årigen lurade hela Rögleförsvaret, inklusive målvakten Christoffer Rifalk, och drog i stället i väg en hård passning mot den bortre stolpen. Där stod Jonathan Johnsson välplacerad och kunde styra in 1–0 till bortalaget i öppet mål.

Misstänkt offside

Rögle jagade kvittering, men medan Skellefteåmålvakten Linus Söderström stod pall. Med mindre än två minuter kvar kontrade i stället gästerna in 2–0. Röglebåset skrek för offside, men domaren friade, och Oscar Möller kunde spela fram Albin Sundsvik, som satte spiken i kistan bakom Rifalk.

– Vi gör en jäkligt stark insats här i dag, en bra bortamatch. Det är otroligt viktigt att få 1–1 i den här serien. Nu ska vi hem och göra en lika bra match, säger 2–0-skytten Sundsvik till C More.

Matchserien fortsätter i Skellefteå på måndag.