Skellefteå vägde tyngst i toppmötet

Toppmötet mellan Skellefteå och Rögle blev en jämn tillställning som västerbottningarna kunde avgöra i förlängningen. Slutresultatet 3-2 kom efter att hemmabacken Oskar Nilsson kvitterat i slutet av den tredje perioden och Adam Mascherin slagit in segermålet i förlängningen.

Adam Mascherin avgjode för Skellefteå. Arkivbild.

Ishockey2021-10-21 21:30

– Jag kanske är färgad men det känns som vi hade fem, sex chanser att avgöra matchen tidigare. Vi har en sjuk karaktär i laget som kan ta oss långt, säger Oskar Nilsson, som den senaste veckan varit ryktenas man.

Flera klubbar har ryktats som hans nästa anhalt i karriären – men när han från nästan ingen vinkel alls sköt 2–2 och räddade en förlängning visade jumbotronen att han förlängt med ytterligare tre år i Skellefteå.

– Är otroligt glad och tacksam för att det blivit så. Tycker att det är Skellefteå som gett mig chansen och det är en förening som gjort mig till den spelare jag är. Så egentligen var det ganska självklart, säger Oskar Nilsson, som satte upp sitt andra mål för säsongen i nättaket bakom Christoffer Rifalk från nästan ingen vinkel alls.

– Har spelat med Rifalk och visste att han inte skulle tro att jag skulle skjuta där, säger Skellefteåbacken.

Det var två av ligans bästa lag som ställdes mot varann, men det dröjde en bra stund innan toppmötet bjöd på toppunderhållning. Inte förrän långt in i den andra perioden.

Respekten för motståndarlaget var tydlig från båda håll.

Senast lagen möttes var i semifinalen i våras där Rögle var starkast och Skånelaget vann tre av de fyra matcherna i serien.

– Får gratulera Skellefteå den här gången. Det var en bra match och vi kom tillbaka starkt i tredje perioden. Vi spelade vårt spel och det var skönt att ta ledningen, men Skellefteå är bra. Nu får vi titta på några detaljer som kan bli bättre till på lördag, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Ledningen svängde fram och tillbaka.

Skellefteå tog ledningen med 1-0 i mittenperioden när Jayce Hawryluk satte pucken i öppen kasse i spel fem mot tre, men Rögle både kvitterade och tog ledningen i den tredje perioden genom mål av William Wallinder, 19-åringens första SHL-mål, och Leon Bristedt.

Det målet såg ut att bli avgörande men två minuter från slutet prickade hemmabacken Oskar Nilsson rätt från nästan ingen vinkel alls och kunde ta matchen till förlängning.

Sedan avgjorde Adam Mascherin i förlängningen när han slog pucken mellan benen på Rifalk bara 18 sekunder från slutet.

Segern var Skellefteås sjätte raka hemmaseger.

– Mycket beror på vår fantastiska ståplatspublik. Vi skulle ha ståplats i hela hallen, säger Oskar Nilsson.