Skellefteå vände och vann – stjärnan målskytt igen

Skellefteå tog säsongens första trepoängare när man hemmaslog Timrå med 4–1. Hemvändaren Oscar Lindberg fortsätter att producera. Efter ett mål och en assist står Skellefteås centerstjärna nu på fem poäng totalt efter tre matcher och toppar skytteligan.

Oscar Lindberg blev målskytt igen för Skellefteå. Arkivbild.

Ishockey2023-09-21 21:32

– Klart att man vill vara med och producera framåt och samtidigt spela hockey på rätt sätt. Gör man bara rätt saker kommer det att bli bra, säger Oscar Lindberg, som låg bakom Skellefteås första mål och som själv prickade in det sista, det som betydde 4–1.

Desto tyngre går det för Timrås stjärnspäckade förstakedja med Jonathan Dahlén, Anton Lander och Filip Hållander. Efter tre matcher har den trion fortfarande inte gjort en enda poäng.

– Det klickar inte riktigt för oss, vi kuggar inte i. Vi kommer till en del ströchanser men det är för dåligt helt enkelt. Vi är inte nog giftiga, inte tillräckligt bra överhuvudtaget. Det är min ärliga åsikt, säger Jonathan Dahlén.

Fick matchstraff

Det var ändå Timrå som öppnade matchen bäst. Mitt i öppningsperioden tittade den unge Timråbacken Simon Forsmark upp nere vid sarghörnan i egen zon och såg Magnus Pääjärvi som skar in från kanten vid offensiv blålinje.

Forsmarks smörpassning över hela banan satt perfekt på Pääjärvis klubba. Timråforwarden gjorde inget misstag när han kom ensam med hemmamålvakten Linus Söderström.

Men Skellefteå kom tillbaka i mellanperioden som började dramatiskt. En knapp minut hade gått när hemmalagets Filip Sandberg fick matchstraff för en huvudtackling på Timrås tjeck Robin Hanzl, som för övrigt klarade smällen bra och snart var tillbaka i spel igen.

Bara halvminuten senare kunde Skellefteå ändå kvittera i spel fyra mot fyra. Efter en överlämning från Oscar Lindberg just innanför blålinjen kunde superlöftet, 18-åringen Axel Sandin Pellikka, pricka in sitt första mål för säsongen.

– Självförtroendet ökar när vi dödar deras powerplay. Fram dit var vi lite krystade. Jag tycker nog att vi tog någon form av steg som lag i dag, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson.

Lindberg fastställde slutresultatet

I numerärt överläge gjorde Skellefteå sedan 2–1 när Jonathan Johnson hittade Linus Lindström som med ett rappt dragskott gav hemmalaget ledningen.

Även för Lindströms del var det första målet för säsongen. Ännu en premiärskytt presenterade sig en bit in i den tredje perioden när Jonathan Johnson visade att han inte bara kan assistera till mål och utökade till 3–1.

I det läget var Timrå ett blekt och slaget lag.

Oscar Lindberg kunde med ett rappt skott på slutet fastställa slutresultatet till 4–1 efter drygt halva den tredje perioden.