Skön revansch för VH – körde över Mörrum

Mörrum var det enda laget som hittills hade vunnit mot Vimmerby Hockey på isen. Det fick Blekingegänget sota för i söndagens match. "Det är helheten man någonstans är mest nöjd över", säger tränaren Staffan Lundh efter klara 4–0 på hemmais.

Vimmerby Hockey fick sin revansch mot Mörrum och Philip Elgestål (till höger) gjorde två av målen.

Vimmerby Hockey fick sin revansch mot Mörrum och Philip Elgestål (till höger) gjorde två av målen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-11-07 19:01

Förutom skrivbordsförlusten mot Karlskrona HK så har Vimmerby Hockey bara förlorat en match i Hockeyettan den här säsongen. Den matchen var för några veckor sedan, borta mot Mörrums GoIS. 

När Mörrum kom till Vimmerby ishall på söndagen var det tydligt att VH var ute efter revansch. Och som man fick den.

Efter en övertygande insats över tre perioder tog Vimmerby en välförtjänt 4–0-seger. 

– Förra gången vi mötte Mörrum så bjöd vi in dem lite i matchen, efter att ha haft ledningen. Nu gör vi inte det. Det kändes som att vi tog bort deras hunger på något vis, konstaterar VH:s tränare Staffan Lundh. 

Matchen hade annars det mesta. Chanser åt båda håll, utvisningar och läckra aktioner. I den första perioden blev det trots det inga mål, mycket tack vare två duktiga målvakter i form av Gustav Bågenvik för hemmalaget och Emil Cederlund för gästerna.

Men Philip Elgestål skulle kliva in i handlingarna i den andra perioden. VH fick en utvisning och tvingades spela boxplay. Då tappade Mörrum puck och Elgestål fick ett friläge, där han inte gjorde några som helst misstag. Matchklockan stod då på 13:30 i den andra perioden. När den tickat upp till 13:55 var det dags igen för Elgestål. Helge Holmstrand sköt och VH:s nummer nio styrde in den. 

– Boxplay-målet kommer till efter en spelvändning i mittzon. Jag trampade bara in i mitten där det var en lucka och fick pucken. Jag gjorde en dragning och la in den mellan benen på målvakten. Det andra målet är en styrning, säger en lugn Philip Elgestål efter matchen. 

Han passade också på att hylla lagkamraterna.

– Vi har fyra femmor som bara maler ner motståndet och så har det sett ut under stora delar av säsongen. Det kändes tryggt hela vägen, både bakåt och framåt. Sen är det extra skönt att vinna mot just Mörrum. Vi hade revansch att utkräva, menar Elgestål.

Den tredje perioden hann knappt starta innan VH hade utökat. Den här gången var det Jakob Karlsson som smekte fram en passning till backen Måns Krämer, som bara rakade in 3–0. När Mörrum sedan drog på sig två utvisningar på kort tid fick Todd Winder avsluta kvällen med att trycka in 4–0 i spel fem mot tre. 

VH-tränaren Staffan Lundh hade av förklarliga skäl inte mycket att klaga på när vi träffade honom efter matchen. Han var extra nöjd över att man lyckades hålla Mörrum från att göra ett enda mål.

– Att vi håller nollan är jag ganska stolt över. Det krävs en hel del för att göra det, säger han och fortsätter:

– Men vi går ut och sätter tonen på matchen, med farten vi har. Det är helheten man någonstans är mest nöjd med så här i efterhand. Visst, vi gör inte alltid exakt så som vi vill göra, men helt plötsligt så har vi gjort två mål och satt oss i en bra position. Vi har en skicklighet i laget som gör att vi kan spela med högt tempo.

VH–Mörrum 4–0

Första perioden: -

Andra perioden: (13:30) 1–0 Philip Elgestål (Måns Krämer, Tatu Kokkola, spel 4/5), (13:55) 2–0 Philip Elgestål (Helge Holmstrand, Tatu Kokkola).

Tredje perioden: (01:03) 3–0 Måns Krämer (Jakob Karlsson, Johan Schreiber), (07:09) 4–0 Todd Winder (Ludvig Vännström, Tatu Kokkola, spel 5/3).

Publik: 782.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!