”Skönt att vara hemma igen”

Kvällens match är extra speciell för den förre VH-backen Filip Mingotti – som numera spelar i Kallinge/Ronneby. – Jag har många bra minnen från tiden i Vimmerby, säger han.

Filip Mingotti återvänder till Vimmerby ishall i kväll. Foto: Viktor Allvin

Filip Mingotti återvänder till Vimmerby ishall i kväll. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-09-20 13:00

Det var säsongen 2015/16 som Mingotti tillhörde VH.
– Det var ett väldigt lärorikt år för mig. Jag minns att vi spelade jättebra i grundserien, men tappade i Allettan.

Har du kontakt med någon av dina gamla lagkamrater?
– Nja, inte direkt. Jag vet att Kokkonen, Harlestam och Modigs fortfarande spelar i Vimmerby. I övrigt är det väl inte så många kvar från min tid.

Förra hösten flyttade Filip Mingotti till Haparanda för spel i Asplöven.
– Kylan, mörkret, alla långa bortaresor… det är verkligen ett minne för livet. Hockeymässigt är jag nöjd med min insats. Jag krigade på och fick mycket speltid.

Nu är säsongen 2017/18 här och Mingotti återfinns i moderklubben Kallinge/Ronneby. I premiärmatchen vann Krif relativt enkelt över HA 74 med 4-1.
– Det är skönt att vara hemma igen, och spela inför sin familj och sina vänner. Vi är ett ungt och hungrigt lag som i första hand siktar på att ta oss till Allettan. Egentligen spelar det ingen roll om vi kommer etta eller femma.

Tankar inför Vimmerby-matchen?
– Det blir väldigt tufft. Det gäller att vi spelar tillsammans, jobbar stenhårt och får in folk på kassen, säger Filip Mingotti.

Joakim Andersson, assisterande tränare i Krif, håller med:
– Vimmerby är ett skickligt lag på alla fronter, så vi måste prestera på topp. Jag räknar med att det blir betydligt högre tempo i den här matchen jämfört med premiären.

Kallinge saknar den tilltänkta nyckelspelaren Albin Storm som åkte på en hjärnskakning i söndags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!