Skyttekungen behövde inte många minuter för att näta i comebacken

Fem minuter. Det var allt som behövdes för att Simon Dahl skulle göra sitt första mål för säsongen. Han visade vägen i Virserums vinst med 5–1 borta mot Lenhovda.

Simon Dahl gjorde mål i sin första match för säsongen och är dessutom klar som assisterande tränare för Virserum.

Simon Dahl gjorde mål i sin första match för säsongen och är dessutom klar som assisterande tränare för Virserum.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-12 12:13

Simon Dahl har varit på gång för spel med Virserum en längre tid och nu är det klart. I fredagens match borta mot Lenhovda gjorde han 1–0 efter fem minuter.

Det bäddade för att VSGF kunde bärga sin första seger för säsongen då de till slut gick ifrån och vann med 5–1. Övriga mål gjordes av Adam Dahl, Martin Holmstrand, Hampus Karlsson och Kacper Szostak. Noterbart är att det blev en stökig avslutning på matchen där fyra spelare tilldömdes matchstraff. Däribland Virserums Jesper Ottosson.

På lördagen gick klubben ut med att Simon Dahl dessutom kommer att ta rollen som spelande assisterande tränare vid sidan av Wictor Holmberg.

"Virserum hockey kan presentera Simon Dahl som ersättare för Martin Pärna som lämnade för allsvenskt spel med Vimmerby. Simon kommer att ta Pärnas roll rakt av som spelande assisterande tränare. Det har förts förhandlingar mellan Simon, Wictor (huvudtränare) och sportgrupp sedan Pärna lämnade och nu är kontraktet påskrivet.Sportgruppen ser detta som en kanonlösning då både Simon och Wictor med många år i föreningen kommit fram till lösningar hur vi lyfter laget till nästa nivå", skriver klubben på sina sociala medier.

Redan på söndag spelar VSGF igen. Då tar de emot Rydaholm på hemmais.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!