Skyttekungen Olle Liss lämnar VIK – valde seriekonkurrenten

Chansen att Västerviks IK skulle få behålla sin skarprättare Olle Liss, som man hämtade in från danska Aalborg, efter hans succésäsong var tämligen liten.

Västerviks IK:s skyttekung Olle Liss (till vänster) är förlorad. I går valde han att skriva på för seriekonkurrenten IK Pantern. Foto: Viktor Allvin

Västerviks IK:s skyttekung Olle Liss (till vänster) är förlorad. I går valde han att skriva på för seriekonkurrenten IK Pantern. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-04-27 05:40

Efter Leksands degradering till hockeyallsvenskan intensifierades ryktena om att dalmasen Liss skulle återvända. Det blir hockeyallsvenskan för 25–åringen – men inte i varken Västervik eller Leksand. På onsdagen skrev han istället på ett kontrakt med malmölaget IK Pantern.

– Det var flera olika faktorer som spelade in. Pantern har en tydlig vision och både tränare och sportchef har varit tydliga med vad de förväntar sig av mig och hur de vill använda mig.
– Leksand var absolut på tapeten men i slutändan kändes det här som det rätta.
I sin enda säsong för VIK smällde Liss in 25 mål och spelade fram till ytterligare 13 på 57 matcher.

Vad tar du med dig för minnen och upplevelser från Västervik?
– Framför allt att Karlin och Tomas Lind gav mig chansen. Och såklart en rolig säsong rakt igenom.

Tror du att det faktum att Mattias Karlin lämnar har påverkat att du och andra spelare lämnar, en ”Karlineffekt”?
– Karlin var en fantastiskt tränare och oavsett vem man tagit in så går han inte att ersätta. Men för min del var det mer att Pantern presenterade ett upplägg som passade mig bra.

Tomas Lind, VIK:s sportchef, gick inte att nå under onsdagen. Han hälsade i ett sms att han satt i möten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!