Eric Karlsson vann igen mot moderklubben

Med familj och vänner på läktaren vann Vimmerbysonen över sin moderklubb. Det var såklart en speciell match för Eric Karlsson. Och resultatet kan han sannerligen inte klaga på. "Jag tycker att vi är det bättre laget", säger han glatt.

Karlskronatränaren Eric Karlsson fick med sig en ny seger mot moderklubben VH.

Karlskronatränaren Eric Karlsson fick med sig en ny seger mot moderklubben VH.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-12-10 22:52

Han har en bakgrund i Vimmerby Hockey både som spelare och tränare. I fredags äntrade han hallen som motståndare, närmare bestämt som huvudtränare för Karlskrona.

– Självklart vill man vinna lite extra när man möter sin moderklubb. 

Lagen möttes i Allettans andra omgång. Medan VH tog med sig tre poäng i sin första match, gick Karlssons Karlskrona poänglöst.

– Det var mycket som inte stämde mot Väsby, därför var det en mentalt skön vinst mot VH. Det är viktigt att få tidiga poäng.

Det stod 2–0 till gästerna när första perioden var färdigspelad. Siffrorna speglade sanningen som var att Karlskrona hade mer puck och skapade fler chanser. Det var först i den andra perioden som Vimmerby började jobba sig in i matchen och skapa målchanser, men Karlskrona skulle vara svåra att överlista. Inför den tredje perioden stod det fortfarande 2–0 till gästerna.

– Jag tycker vi har kontroll på matchen i 60 minuter. Vi vet att VH är väldigt starka i vissa delar av sitt spel, men vi följer vår matchplan och får matchen dit vi vill. De börjar jobba sig in i slutet av andra och kommer ut med enorm energi i sista perioden. Vi blir lite tillbakatryckta i sista perioden, men löser det ändå på ett bra sätt. 

När slutsignalen ljöd hade kunde Eric Karlsson och hans Karlskrona lämna isen med tre poäng efter 5–2.

– Resultatet är rättvist, jag tycker vi är det bättre laget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!