Tillbaka som matchhjälte: "Bara blackout..."

Släkten är värst brukar det heta. Så var det när tidigare Vimmerbyspelaren Oscar Gustafsson avgjorde onsdagens derby för Tranås i förlängningen. "Det var verkligen skönt att vi fick med oss extrapoängen", sa han glädjestrålande efter att ha fått ta emot grattiskramar av "svärföräldrarna".

Oscar Gustafsson fick agera matchvinnare för Tranås i förlängningen mot sin tidigare klubb Vimmerby.

Oscar Gustafsson fick agera matchvinnare för Tranås i förlängningen mot sin tidigare klubb Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-01 10:25

Glädje. Lättnad. Och en skön revansch. Det var säkerligen några av tankarna som for genom huvudet Oscar Gustafsson efter att han fått avgöra derbyt för Tranås.

– Jag det var verkligen skönt. Det är inte många lag som lyckas med det. Vimmerby har ett väldigt bra lag, men ikväll lyckades vi få stopp på deras offensiv.

Tranås fick matchen precis dit de ville. Ett tidigt ledningsmål följt av 2–0 i början av andra perioden gjorde att de kunde lägga sig på försvar.

– Vi spelar väldigt bra och smart med tanke på att vi var kort om folk. Tack vare 2–0-ledningen kunde vi backa hem och dra ner på tempot, sa Oscar Gustafsson som liksom hela Tranåslaget såg chansen att få besegra serieledarna.

Men så kom tredje perioden. VH ryckte upp sig. Reducerade på straff och lyckades även få dit kvitteringen.

– De kommer in i matchen tack vare straffen. Det var surt att vi inte kunde hålla undan och ta alla tre poäng.

Gustafsson skulle ändå få sista ordet. I slutminuten på förlängningen bjöd han på ett riktigt solonummer.

– Jag plockade upp pucken bakom egen kasse och satte fart. Jag såg pucken gå i mål, sedan var det bara blackout och ren glädje, sa Gustafsson som är lite av en specialist på spel tre mot tre.

– Jag brukar få förtroendet i den spelformen. Då kommer min fart till väldigt bra användning när det finns stora ytor att ta för sig på.

Trots att han helst sett att laget tagit alla tre poäng så var han ändå klart nöjd med två och det faktum att Tranås lyckats betvinga Vimmerby på bortais.

Och det där med att släkten var värst för VH den här gången stämde extra väl. Flickvännen Emelie Carlssons föräldrar, Mikael och Carina, gratulerade med en kram och ett par värmande ord efter matchen.

"Svågern" Anton Carlsson i VH hade han inte pratat med än, men när sporten träffade Anton riktade även han ett grattis till Oscar.

– Ja, det är bara att gratulera. De kommer hit och gör en väldigt bra bortamatch. Det får man ge dem, säger Anton som var kritisk till sitt lags insats.

– Vi borde ha fått ut mer och anpassat vårt spel tidigare. Nu lyckades vi i alla fall få med oss en viktig poäng via en stark slutforcering, men spelmässigt har vi mycket mer att ge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!