Pärna klev fram och sänkte KRIF: "Äger matchen"

Segertåget ångar på. 3–1 borta mot ett svårspelat KRIF kom efter en stabil insats av Vimmerby Hockey. "Vi har spelet med oss och äger matchen", sa Martin Pärna som fick återvända till Kallinge som något av matchvinnare.

Martin Pärna gjorde viktiga 3-1 i andra perioden.

Martin Pärna gjorde viktiga 3-1 i andra perioden.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-25 22:19

 Det har gått som på räls på sistone för VH. 7–1 mot Alvesta och 5–0 mot Troja hemma förra veckan följdes upp med tre säkra poäng i Blekinge på onsdagskvällen.

KRIF tog visserligen ledningen i mitten av första perioden och att hamna i underläge mot just dem brukar inte vara någon bra idé. Vimmerbyspelarna stressade inte upp sig utan jobbade sig lugnt och metodiskt in i matchen och hade vänt till 2–1 innan första perioden var över.

– KRIF tog tillvara på ett av våra få misstag och då small det direkt. De spelar väldigt tajt och har förmågan att spela på ett resultat. Därför gladde det mig väldigt att vi manade på varandra och såg till att vända på det, sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

undefined
Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård.

I andra perioden kom även 3–1. Ett mål som i praktiken stängde matchen. Och det var en viss Martin Pärna som slog till.

Med sitt femte mål för säsongen.

– Det var skönt att få komma tillbaka och göra mål mot min tidigare klubb. Men det var en del tur med i bilden. Jag tänkte egentligen lägga tillbaka en passning till Carl Sjöberg, men pucken tog på motståndarens klubba och letade sig in mellan benen på målvakten, sa Pärna.

I tredje perioden spelade Vimmerby mer eller mindre av matchen. KRIF kom till några farligheter på slutet, men segern var aldrig hotad.

– De får lite chanser på slutet, men vi löser det väldigt bra. Scott Hector gör det bra i mål och försvaret är framme och får undan de returer som uppstår, sa Hampus Sylvegård som hyllade laginsatsen.

– Alla formationer är med och bidrar. Vi vinner matcher, men slår oss inte till ro för det utan jobbar på för att utvecklas. Det är härligt att se.

Martin Pärna hyllar också kollektivet för segern mot KRIF och den starka starten som Vimmerby fått på serien som helhet.

– Vi har fyra starka kedjor och vassa backpar och målvakter. Det är helheten som gör det. Att plocka poäng stadigt och som nu rada upp tre raka segrar är mycket värt. Det bygger självförtroende och stärker laget.

KRIF–VH 1–3

Första perioden: 1–0 (9.02) Oliver Glennmar, 1–1 (13.32) Pelle Ström (Isac Andersson), 1–2 (16.10) Carl Sjöberg (Gustav Karlsson, Oscar Lindgren).

Andra perioden: 1–3 (30.30) Martin Pärna (Oscar Lindgren, Carl Sjöberg).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!