Släkten värst i Örnsköldsvik

Släkten är värst. Det fick de nästan 4000 åskådarna i Fjällräven Center erfara på söndagskvällen då serieledande Västerviks IK tog åttonde raka segern (!) i Hockeyallsvenskan då man besegrade förra säsongens SHL-lag Modo med 3-1. – Det kändes jättespeciellt att möta brorsan och att ha farsan, farfar, morsan och hela tjocka släkten på läktarna, säger Victor (11) Öhman, som svarade för VIK:s viktiga 1-1 i slutet av första perioden.

Conny Strömberg gjorde en bra match mot sin gamla klubb.

Ishockey2016-10-10 06:31

Ja, att släkten är värst stämmer nästan alltid. Så även på söndagskvällen uppe i Örnsköldsvik.

Förutom Victor Öhman så har även Joakim Englund och tränaren Mattias Karlin Modo som moderklubb.

Dessutom så har Conny Strömberg, Fredric Andersson och assisterande tränaren Ragnar ”Ragge” Karlsson tidigare spelat för Ö-vik-klubben.

Det började dock på sämsta tänkbara sätt för VIK. Modo gjorde 1-0 i sitt första anfall i matchen – och man befarade att förra säsongens SHL-lag skulle köra över VIK.

– Vi fick uppförsbacke direkt och Modo gjorde det bra första tio minuterna, men vi kom in i matchen efter ett par starka boxplay mitt i perioden, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Samma syn på saken

Modo-tränaren Andreas Johansson hade exakt samma syn på saken.

– Vi ägde matchen totalt första 12-13 minuterna, men vi tappade tempo i våra powerplay och släppte över initiativet.

VIK fick in psykologiskt viktiga 1-1 i slutminuten av första perioden, efter ett riktigt drömanfall. Och där var hela tjocka släkten inblandad:

Jocke Englund slog en långpassning från bakom eget mål upp till mittlinjen, där Conny Strömberg läckert skarvade vidare till Victor Öhman, som fintade bort Modo-målvakten Jonathan Iilahti och lyfte upp en backhand i nättaket.

– Vi har pratat om det där snabba uppspelet, och att jag ska komma med fart i mitten, det blev bra timing, säger Victor Öhman med ett stort leende.

Nöjd med inställningen

Om första perioden ”på poäng” gick till Modo, så var det tvärtom i andra och tredje.

– Jag är mycket nöjd med andra och tredje. Framförallt med inställningen. Vi tar det hårda jobbet i varje byte och vi gör det bra både i powerplay och boxplay, tycker Karlin.

Västervik gjorde 2-1 efter 6.25 i mittperioden när Alexander Pettersson med en backhand tryckte in sitt första mål för säsongen.

Fjärdelinan med Alex P, Emil Georgsson och Fredric Andersson var matchens bästa tillsammans med andralinan med Victor (11) Öhman, Conny Strömberg och Mats Fröshaug.

Släkten är värst

I tredje perioden kom 3-1 tidigt, i powerplay. Conny Strömberg spelade fram Fredric Andersson, som styrde in pucken bakom Jonathan Iilahti.

Modo öste på i slutet, tog ut målvakten men kom inte närmare än ett stolpskott.

– Västervik är bra och organiserade och tror på det de gör. De kommer att vara med i toppen, tror Modo-tränaren Andreas Johansson.

– Det här kan räcka långt. Vi vill vinna varje match, avslutar Conny Strömberg.

Släkten är värst…

Resultat

Modo–Västervik 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (0.35) Emil Molin (Patrik Karlkvist), 1-1 (19.02) Victor Öhman (Conny Strömberg, Joakim Englund).

Andra perioden: 1-2 (6.26) Alexander Pettersson (Fredric Andersson, Emil Georgsson).

Tredje perioden: 1-3 (1.56) Fredric Andersson (Conny Strömberg, Olle Liss) spel fem mot fyra.

Skott: 27-18 (8-9, 12-7, 7-2).

Utv, Modo: 3x2. Västervik: 6x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 3 834.

Tuppar: 3: Conny Strömberg, 2: Victor (11) Öhman, 1: Emil Georgsson.